Bouwbedrijf van Laar stelt de bouwplaats van Het Nieuw Kerkelijk Centrum open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw

door | jun 3, 2023 | Nieuws

Ook zo nieuwsgierig wat er in Vaassen bij de kerk gebouwd wordt? 

 VaassenOp zaterdag 17 juni aanstaande kan iedereen een kijkje achter de bouwhekken nemen bij Het Nieuw Kerkelijk Centrum aan de Torenstraat in Vaassen. Doorgaans is de bouwplaats van Bouwbedrijf van Laar verboden toegang voor publiek, maar tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni 2023 is deze van 10.00 uur tot 15.00 uur opengesteld voor een ieder die een kijkje wil nemen. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud. Naast het Nieuw Kerkelijk Centrum is ook de kerk zelf geopend, hier is van alles te zien van de partijen die meewerken aan het project. Ook voor de kinderen is er van alles te doen, zo kunnen zij een prefab huisje bouwen, is er een speurtocht waar prijzen mee gewonnen kunnen worden en kunnen er bouwkleurplaten worden gemaakt.

 Naast Bouwbedrijf van Laar zijn deze dag ook aanwezig: Gelders Service Bedrijf, Kramer Elektrotechniek, Van Triest schilder en stoffeerder, GMM luchttechniek en Bouwmensen Apeldoorn.  

De bouw van het Nieuwe Kerkelijk Centrum is een mix van nieuwbouw, verbouw en restauratie. Het oude snuffelhuis is volledig gestript en wordt met behoud van de historische waarde aan de buitenzijde, van binnen volledig verduurzaamt en gemoderniseerd. Met de nieuwe aanbouw wordt het gebouw meer dan 2x zo groot qua gebruikersoppervlak. Tijdens de openstelling is er ook meer informatie te verkrijgen over wat er nu allemaal bij het verduurzamen van een pand komt kijken en ook hoe een oud pand gerestaureerd kan worden met behoud van de historische waarde.

Meer informatie is te vinden op https://www.vanlaar.nl

Midden in de maatschappij

De Dag van de Bouw is de dag waarop bouw- en infrabedrijven door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. Jong en oud kan op deze zestiende editie ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations.

Jan-Pieter van Laar, directeur van Bouwbedrijf van Laar: “Er valt bij ons een hoop te zien en mee te maken op zaterdag 17 juni. Van dichtbij kun je nu zien wat er allemaal op de bouwplaats gebeurt. Ik nodig iedereen uit om de wereld achter de bouwdoeken te komen ontdekken.  We beantwoorden graag alle vragen die mensen hebben. Het wordt een leuke dag voor jong en oud!”

De Dag van de Bouw

Bouwend Nederland, dé branchevereniging voor bouw- en infrabedrijven, is initiatiefnemer en organisator van de Dag van de Bouw. De dag is onderdeel van de imago-campagne ‘De bouw maakt het’, waarmee Bouwend Nederland laat zien hoe belangrijk de bouw en infra is voor Nederland.

Het jaarlijkse evenement wordt in 2023 voor de zestiende keer georganiseerd op zaterdag 17 juni. In 2022 bezochten tienduizenden mensen 145 projecten verspreid over heel Nederland. Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw en de meer dan honderd andere opengestelde bouwplaatsen in heel Nederland op dagvandebouw.nl.

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: