Boomplantdag de Sprenge Emst

door | dec 16, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Door Henk Boeve

Leerlingen uit de groepen 3 tot en met 6 van school De Sprenge Emst hebben afgelopen week meegeholpen aan de instandhouding van het Veluwse bos. Het begon ’s morgens allemaal op de school zelf met een bijzonder leerzame presentatie door Evan Buytendijk van ingenieursbureau Evan Buytendijk BV uit Wilp. In de presentatie kwam duidelijk een aantal belangrijke aspecten naar voren. Wat is het nut van duurzaam bosbeheer? Wat doet een bos allemaal? Wat leeft er allemaal in een bos?

Na deze presentatie stonden een groot aantal ouders klaar met hun auto om de kinderen richting de Bosschuur nabij de Dellenweg in Epe te vervoeren. Want daar moest het allemaal gebeuren. Een aantal bosarbeiders van bosbedrijf Gemeente Epe onder leiding van Fred Mekelenkamp stonden klaar om de kinderen te ontvangen en te helpen bij het planten van nieuwe boompjes. Door de droge zomers van de afgelopen jaren en de boskever zijn veel fijnsparren doodgegaan in de bossen van de Gemeente Epe.

Medewerkers van bosbedrijf Gemeente Epe hadden nabij de Bosschuur een stuk bos afgezet met gaas en daar moest het allemaal gebeuren. Daar moesten rond de driehonderd Douglas, Berken en Noorse Esdoorn jonge boompjes door de schoolkinderen uit Emst geplant worden. En wat deden ze dat met een enthousiasme. Er werden groepjes gemaakt van twee kinderen en ieder groepje mocht een schop pakken. Het werken met een schop viel niet altijd mee maar na wat aanwijzingen is het allemaal voortreffelijk gelukt. De kinderen verdienen dan ook een groot compliment.

Nadat alle boompjes geplant waren, werden ze bij de Bosschuur getrakteerd op drinken en een heerlijke koek. Het was een bijzonder leerzame ochtend voor zowel de kinderen, maar ook zeer zeker voor de overige belangstellenden. Tip is dan ook: “Ga eens wat vaker een wandeling met je gezin in de bossen maken!”.

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: