Bron: Gemeente Epe

Woensdag 26 september bracht een delegatie uit partnerstad Gronau een bezoek aan de gemeente Epe. Dit jaar wordt het 40-jarige vriendschapsverband tussen beide plaatsen gevierd.

De gemeente Epe heeft sinds april 1978 een officieel partnerschap met Gronau; destijds ondertekend door burgemeester Jäkel van Gronau en burgemeester Bergh van Epe. Er zijn jaarlijks succesvolle uitwisselingen tussen sport- en muziekverenigingen, brandweer, onderwijs, jeugd, kunstenaars en ontmoetingen van culturele aard.

Burgemeester Van der Hoeve: “Nederlandse gemeenten kunnen veel lessen trekken uit ervaringen van partners in het buitenland. Dat geldt voor de stedenband, maar ook voor incidentele uitwisselingen en thematische netwerken. Of het nu gaat om integrale veiligheid, maatschappelijke zorg of de vitaliteit van het platteland: investeren in contacten met anderen betaald zich terug in concrete lessen voor de eigen gemeenten.”

Na een hartelijk welkom door burgemeester Van der Hoeve in de Ossenstal in Epe werd er een bezoek gebracht aan de infiltratievijvers van Vitens, Dorpszicht in Oene, waterzuivering Nereda, AVK in Vaassen (productie van afsluiters, brandkranen, hulpstukken voor het water- en gasdistributienet, behandeling van afvalwater en brandbeveiliging) en dorpscentrum De Hezebrink in Emst.

In Oene is achter het Kulturhus een amberboom geplant die aangeboden is door Gronau ter ere van de 40-jarige vriendschapsband.