Bierproeverij bij Blok EVC

door | mrt 11, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Een aantal leden van Volleybal vereniging Blok EVC waren op het idee gekomen om eens een keer een gezellig avond te houden met hun mede spelers. En onder het genot van een biertje kwamen ze op het spontane idee om eens een keer een bierproeverij te houden.

Het idee viel gelijk in goede aarde, maar toen moesten ze ook nog op zoek naar iemand die ze iets kon vertellen over bier. Uiteindelijk kwamen ze terecht bij Henk Wesselink, die uren kan vertellen over de bieren van  Het Epe Biercollectief.
Voor de mensen die Henk niet kennen, hij is n.l. ook de eigenaar van hopveld De Molen in Epe en daarmee leverancier van een van de belangrijkste ingrediënten van bier.

Henk kon de aanwezigen boeiende verhalen vertellen over het ontstaan van de verschillende biertjes en hoe ze gemaakt zijn. En dat is vaak een zaak van ingrediënten verzamelen, bier brouwen, wachten en nog eens wachten, proeven en opnieuw beginnen. Maar het uiteindelijke resultaat mocht er wel zijn.

De heren en dames genoten van de verschillende bieren, waarbij de een het schwarzbier Afschot heerlijk vond en een ander weer genoot van een Duuster Wit, een dunkel weizen bier.
Copyright 2018 by www.vaassenactief.nl
Na afloop van de proeverij werd er nog lang nagepraat over de verschillende bieren die men geproefd had.

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: