FOTO: De ruiterroute met de Kamperweg (bovenaan compilatiefoto) is een prima alternatief voor de afgesloten route door het Bervoetsbos.

 

De bewegwijzering van de ruiterpaden in de gemeente Epe is vernieuwd. Dit is gebeurd in goed overleg met vertegenwoordigers van de lokale ruitersport. Niet meer goed leesbare borden zijn op initiatief van vertegenwoordigers van de Eper Paardenvierdaagse door nieuwe bordjes vervangen. En waar palen waren afgebroken of ontbraken zijn nieuwe paaltjes teruggeplaatst.

 

Alternatieven

De vervanging is gecombineerd met het afsluiten van twee routes die maar beperkt werden gebruikt, waaronder die door het Bervoetsbos. “Voor de afgesloten routes zijn prima alternatieven beschikbaar”, deelt wethouder Erik Visser mee. Hij wijst daarvoor op de Bijsterboschweg en de Kamperweg. “Dit zijn twee mooie brede wegen die zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en in gebruik genomen als men- en ruiterpad.”

Goed gemarkeerd

“De routes liggen er nu weer goed gemarkeerd bij”,  benadrukt de wethouder. Bovendien zijn de wijzigingen meteen verwerkt in het hippische knooppuntennetwerk op vwww.paardenroute.nl. “Ruiters die voor een afgesloten pad staan worden ter plekke doorverwezen naar een alternatieve route. Zo kan iedereen zien waar paardrijden  wel en niet is toegestaan”, merkt Erik Visser op.

Vervangen

Er zijn circa 80 bewegwijzeringsbordjes vervangen en ruim 15 nieuwe paaltjes langs het ruiterpadennetwerk in de gemeente Epe geplaatst.