Hallo

Aanstaand weekend is het Pasen. We verwachten daardoor extra bezoekers op ons park. Om dit in goede banen te kunnen leiden zal ons park dit weekend (zaterdag t/m maandag) ALLEEN VOOR BETALENDE VISSERS geopend zijn. Hiermee kunnen wij het aantal personen op ons park beter managen. En daarmee ook de naleving van de door ons genomen coronamaatregelen.

 

Ons restaurant, kaarsenmakerij en speelpark zijn tot nader order gesloten.

 

Sorry, we moeten streng zijn. Het is een feit dat wij aanstaand weekend controle krijgen, zoals wij dat al vaker hebben gehad. En terecht, alleen maar goed. Wees je ervan bewust dat wanneer je als bezoeker je niet aan de regels houdt, wij het risico lopen dat we een boete krijgen en gesloten worden. Dat is het ons niet waard.

Wij zullen dus zeer alert zijn op het naleven van de voorschriften en een ieder die zich daar niet aan houdt de toegang tot ons park ontzeggen.

 

Wat zijn, naast de RIVM-maatregelen, de voorschriften waar iedere bezoeker zich aan moet houden?

* 1,5 Meter afstand houden van letterlijk iedereen. Ook van je vrouw, je man, je vader, je dochter, je vrienden. En ja, ook als je samen uit dezelfde auto bent gestapt.Handhaving houdt hier geen rekening mee. Kinderen onder de 12 jaar zijn de enige uitzondering.

* We hebben vakken getekend bij de ingang, het loket en de nieuwe slachtplek. Per vak 1 persoon. In de nieuwe slachtplek kan 1 persoon tegelijk de forelvangst schoonmaken. Probeer zoveel mogelijk tussendoor schoon te maken om lange wachtrijen te voorkomen.

* Betalen graag contactloos met de pin.

* Bij het kassahuisje koop je je viskaartje en eventueel levend forelaas. Ook kun je hier materialen huren. Heb je verder niets nodig, dan loop je door naar de vijver. Voor hengelsportartikelen, powerbait, catch&release-aas, eten en drinken loop je door naar het volgende loket. Met dit systeem kunnen we de wachtrij inperken. De horeca is gesloten maar eten en drinken mag wel mee naar de vijver worden genomen. In de ochtend en in de middag komen we 1x langs de vijver om je bestelling op te nemen en te bezorgen. De rest van de dag kun je afhalen aan het loket.

* Het pad naar de vijvers, wat door het speelpark loopt, is afgesloten. Er is hier net gras ingezaaid en er mag niet overheen gelopen worden. Dit is afgezet met hekken. De looproute is nu tijdelijk via vijver 1.

* Aan de vijvers staan paaltjes. Iedere visser is verplicht bij een paaltje te staan. Er zijn meer paaltjes dan toegestane vissers dus je kunt nog steeds van stek wisselen. Het aantal toegestane vissers hebben we naar beneden bijgesteld zodat afstand bewaren makkelijker wordt.

* Er staan bankjes aan de vijvers. Er mag in verband met de 1,5 meter afstand 1 persoon op een bankje zitten.

Wat doet ’t Smallert om corona zoveel mogelijk buiten de deur te houden?

Naast de RIVM-maatregelen maken we meerdere keren per dag onze toiletten, deurklinken, pinapparaten en andere besmettingsgevoelige plekken extra schoon. We laten minder bezoekers toe aan onze visvijvers en het restaurant, de kaarsenmakerij en het speelpark zijn gesloten. Georganiseerde activiteiten zijn afgelast. Visverkoop aan horeca is noodgedwongen stilgelegd. Doordat een groot deel van ons park gesloten is zijn er geen nieuwe medewerkers aangenomen. Dat betekent dat het kleine team dat we nu hebben hard moet werken om alles volgens protocol te laten verlopen. Het coronaprotocol vergt niet alleen veel van onze bezoekers maar ook van ons. We vragen jullie om respectvol met onze medewerkers om te gaan en hun aanwijzingen altijd op te volgen. We doen wat we kunnen in deze, voor iedereen, lastige tijden.

Tot slot nog een kleine oproep. Niet alleen voor ons maar ook voor collega-ondernemers zoals de slager, groenteboer, visboer, kaasboer en alle anderen die we in dit rijtje vergeten zijn; steun je lokale ondernemers en shop en besteed lokaal! Zij hebben je meer dan ooit nodig in deze vreemde tijden…

Graag tot snel, blijf gezond en met vriendelijke groet,

Team ’t Smallert