Begraafplaats Oosterhof.

door | mei 24, 2024 | Nieuws

Foto: eigen foto

 

In het museum is een expositie te zien tot eind juli met als titel ‘In en om de St. Martinusparochie’, met aandacht voor de vele gebouwen rondom de Martinuskerk.  Dit keer aandacht voor de begraafplaats op de Oosterhof.

Het kerkhof werd in 1873 aangelegd. Een prominente plaats wordt ingenomen door het grote kruis, ter ere van pastoor Wolff, en het grafmonument van Vrouwe Charlotte Theodorine Marie Alexandrine barones van Oldeneel tot Oldenzeel. Zij overleed in 1881.

Vanaf 1989 worden overleden parochianen begraven op het gemeentelijke kerkhof De Wanenk.

Het was Benny Breden die zich stoorde aan de staat van het kerkhof en nam het initiatief tot renovatie. De graven van de pastoors Van Haren en Hagen en het graf van de barones Van Oldeneel tot Oldenzeel werden het eerst gedaan. Met behulp van een groep vrijwilligers konden daarna veel graven worden hersteld. (Bron: ‘Vaassen Van Tijstraat naar Deventerstraat’ door Frans Schumacher)

Wilt u een sfeervolle foto maken van uw kind in Ot en Sien kleding zittend in een oude schoolbank? Kom dan naar het museum.

Het museum  is geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Er is een traplift aanwezig en de toegang is gratis.

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: