Aanstaande vrijdag 14 juni worden op het Marktplein in Epe enkele tientallen militairen van het Vuursteun Commando beëdigd. De ceremonie begint om 14.00 uur en duurt een uur. De gemeente Epe treedt op als gastheer.

Waardering
Burgemeester Hans van der Hoeve is blij op deze vrijdag 14 juni de militairen te mogen ontvangen. “Het is ons blijk van waardering voor de samenwerking tussen het Artillerie Schietkamp (ASK) en de gemeente Epe, voor ons partnerschap in brandpreventie en –bestrijding en voor de gastvrijheid van het ASK tijdens de jaarlijkse Eper Paarden4daagse als we de route mogen laten lopen over ASK-terrein.”

Getuige
De burgemeester wil het belang van defensie graag benadrukken: “Defensie lijkt soms een op zichzelf staand instituut, terwijl het werk van de militairen essentieel is voor de veiligheid van onze samenleving. Op deze manier kunnen we de band tussen defensie en inwoners verstevigen.” Inwoners zijn dan ook nadrukkelijk uitgenodigd naar het Marktplein te komen om getuige te zijn van de ceremonie.

Eer
“Het is een traditionele ceremonie waarbij op het Marktplein straks onder andere verschillende batterijen en materieel staan opgesteld. Er is muziek, er zijn paarden en er staat een 25-ponder kanon. Dat de ceremonie deze keer in de gemeente Epe plaatsvindt is een eer voor onze gemeente”, aldus de burgemeester.

Moedig handelen
Tijdens de ceremonie krijgen drie militairen de Carnegie-legpenning uitgereikt voor moedig handelen en levensreddend werk. Zij ontvangen deze uit handen van burgemeester Van Oostrum van de gemeente Berkelland, de woonplaats van een van de drie militairen.

Bron: Gemeente Epe
Foto: Ministerie van Defensie