“We steken ondernemers een fleurig hart onder de riem”. Baltus, Lucrato en gemeente slaan handen ineen

Hans Baltus, eigenaar van Baltus Bloembollen, vertelde de gemeente over zijn enorme overschot aan bloembollen. Door de coronacrisis kan hij ze niet kwijt. En dat terwijl ze nú de grond in moeten. Daarom bedachten Baltus en de gemeente samen een actie, onder het motto: ‘Laat Nederland weer bloeien!’

Baltus is een ondernemer in hart en nieren. Voor deze actie dacht hij dus meteen aan collega-ondernemers in de gemeente Epe. Die steekt hij met een tasje vol bloembollen graag een “fleurig hart onder de riem”. Gewoonlijk werken voor Baltus veel mensen van Werkbedrijf Lucrato. Hun werk is vanwege het coronavirus op locatie stilgelegd. Sommigen van hen werken gelukkig nog wel vanuit huis.

1500 tasjes
Het leek de gemeente een goed idee om ook Lucrato te betrekken bij de actie. En zo geschiedde. In korte tijd bedachten ze samen een plan dat ze nu samen uitvoeren. Zo zorgt Baltus voor de bloembollen en voor de faciliteiten. Medewerkers van Lucrato vullen 1500 tasjes met 5 zakjes vol verschillende bloembollen. En samen met medewerkers van de gemeente brengen zij de tasjes rond naar ondernemers. Ook de zorginstellingen in de gemeente Epe krijgen zo’n cadeautje, want ook daar kunnen ze een fleurig hart onder de riem wel gebruiken.

Prachtig initiatief
Wethouder Erik Visser: “De gemeente vindt dit een prachtig initiatief van Baltus. Het is een mooi gebaar in deze moeilijke tijd voor bedrijven en voor inwoners van zorginstellingen. Daarom werken we hieraan graag mee.” Uiteraard gebeurt alles corona-proof. “Van het inpakken tot het rondbrengen en afleveren, alles doen we op 1,5 meter afstand tot elkaar”, verzekert de wethouder.