Lente- Zomeruitjes Koppel-Swoe

Een enthousiaste groep vrijwilligers van Koppel-Swoe organiseert voor senioren uit de gemeente Epe verschillende uitstapjes. Donderdag 9 mei is het eerste uitstapje uit het nieuwe programmaboekje Lente-Zomeruitjes; een autorondrit op de Veluwe.

Altijd al willen weten waar toch die lekkere, ambachtelijke, volgens familierecept bereide Boerenmeshangerkaas vandaan komt? Dan is dit uw kans.

Net over de brug van Elburg wordt een bezoek gebracht aan boerderij de Polderzoom in Dronten. In een gezellige speciaal gereserveerde ruimte zal boer Ard, onder het genot van een kopje koffie/thee, vertellen over het ontstaan/proces van de (h)eerlijke boerenkaas inclusief rondleiding door de stal. De excursie eindigt met een verrassend proeverijtje van de romige kaas onder het genot van een drankje.

Na bezoek aan deze boerderij wordt de tocht vervolgd en gestopt in Nunspeet voor een heerlijke lunch bij eetgelegenheid ‘Joris’. Op het menu staan soep, kroket, brood en koffie/thee.

Tot slot wordt aan de overkant van Joris het transferium en het bezoekerscentrum bezocht, waar een interessante expositie te zien is over de veelzijdige Veluwse natuur.

 

Vertrek: 10.00 uur vanaf het Kulturhus Epe/EGW

Terug in Epe omstreeks 15.30 uur

Bijdrage € 31,50

Aanmelden kan tot 28 april 2019.