Archeologische wandeling in Vaassen

door | jun 8, 2023 | Nieuws

De Historische Vereniging Ampt Epe organiseert tijdens de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 17 juni een historische wandeling die de deelnemers mee terug neemt in de tijd. Geniet van verschillende landschappen en leer over de prehistorische bewoners van de Veluwe.

De grafheuvels en raatakkers (celtic fields) bij Vaassen liggen in een mooie gevarieerde omgeving met bos, heide en weilanden. De vele beken complementeren het verhaal, ze wijzen op de vochtige omgeving die de vroege bewoning van deze streken mogelijk maakte. Naast deze prachtige natuur hoor je ook het verhaal over deze omgeving uit de prehistorie, hoe de bewoners hier woonden en leefden en waarom ze juist deze plek uitkozen. Een verhaal over begraven en over landbouwen, maar ook over vernieuwingen en uitvindingen. Een verhaal over het kunnen leven van en het overleven in de natuur.

De wandeling zal om 13.30 uur starten en ongeveer zes kilometer lang zijn en duurt ongeveer 2,5 uur. We verzamelen op de parkeerplaats aan de Gortelseweg in Vaassen op de kruising met de Wildweg. Voor leden van de historische vereniging Ampt Epe is de wandeling gratis, niet leden betalen 3,50 euro per persoon (graag gepast geld meenemen). Ook worden deelnemers aangeraden om iets te eten en te drinken mee te nemen voor onderweg.

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: