Het is elk jaar weer spannend in campingland. Wie gaat er met de Award “ANWB Camping van het Jaar” vandoor? Tijdens het grootschalige online evenement “Camp to the Future” zijn de winnaars bekend gemaakt nadat er zo’n 25.000 stemmen waren verwerkt.

Camping De Helfterkamp heeft, evenals vorig jaar, dit jaar weer een Award in de categorie “De mooiste charmecamping” binnen gehaald. Hieronder staan alle campings die in de prijzen zijn gevallen.

Winnaars in de (nieuwe) categorie De beste kleine camping
In Nederland: Camping De Nesse, Limmen
Over de grens: Camping44, Loro Piceno, Italië

Winnaars in de categorie De fijnste gezinscamping
In Nederland: Camping de Paal, Bergeijk
Over de grens: Camping Emporda, L’Estartit, Spanje

Winnaars in de categorie De meest gewaardeerde huuraccommodatie
In Nederland: Vakantiepark Het Lierderholt, Beekbergen
Over de grens: Camp Kyllburg, Kyllburg, Duitsland

Winnaars in de categorie De mooiste charmecamping
In Nederland: Camping De Helfterkamp, Vaassen
Over de grens: Camping Ranocchio, Piano Porlezza, Italië

Zo gaat de verkiezing
De campings, in vier categorieën, zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel.

Voor de nieuwe categorie de beste kleine camping vonden kiezers met name de ligging en de prijs-kwaliteitverhouding de belangrijkste aspecten.

Bij het vaststellen van de fijnste gezinscamping speelde primair het aspect zwemmen een extra grote rol, gevolgd door sanitair en de prijs-kwaliteitverhouding. Voor de meest gewaardeerde huuraccommodatie waren de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie. En voor de mooiste charmecamping speelde de sfeer de grootste rol bij het maken van de keuze. Daarna volgden prijs-kwaliteitverhouding en rust/natuur.

Publieksverkiezing
Al sinds 1987 houdt ANWB de verkiezing Camping van het Jaar. Ooit werden campings deels door een publieksjury en een jury van professionals uit het kampeervak beoordeeld. Inmiddels is deze Award een publieksverkiezing: de campings zijn voor 100% beoordeeld door de Nederlandse campinggast.

Tijdens de afgelopen zomervakantie – in de periode van coronaluwte, brachten bijna 25.000 campinggasten hun stem uit en kozen hun favoriete camping. Zowel kampeerders die met eigen kampeermiddel op vakantie gaan, als de campingliefhebbers die in huuraccommodaties verblijven, deelden hun enthousiasme voor de camping van hun keuze.

Bron: ANWB