André Knevel speelt op het Ambrstorgel

door | jul 28, 2023 | Nieuws

In de mooie concertenreeks in de Vaassense Dorpskerk, verzorgt André Knevel op 10 augustus een concert op het Armbrostorgel.

Zoals zijn naam al doet vermoeden heeft André Knevel Nederlandse wortels. Hij woont echter sinds 1975 in Canada. Daar is hij vaste begeleider van een mannenkoor. Met de Tsjechische panfluitiste Liselotte Rokyta geeft hij ook soloconcerten in Canada en de Verenigde Staten.

Ondanks dat hij al jaren in Canada woont is hij ook in Nederland bekend, want hij geeft er circa dertig concerten tijdens zijn jaar¬lijkse Europese tour. Tijdens die tour doet hij ook steeds meer andere Europese landen als Duitsland, Finland, Tsjechië, Roemenië en Polen aan.

André Knevel heeft een groot aantal CD’s op zijn naam staan en heeft ook veel muziek voor orgel geschreven. Hij wordt geroemd om zijn improvisaties en weet de grote meesters op een prachtige manier te vertolken. Kortom de moeite meer dan waard om naar Vaassen te laten komen. Vorig jaar vierde hij zijn 50-jarig jubileum als organist. In de concertenreeks ter ere van dat jubileum deed hij toen ook Vaassen aan.

Het mag duidelijk zijn dat dit een bijzonder jubileumconcert gaat worden. Het concert begint om 20.00 uur in de Dorpskerk (die vanaf 19.30 uur open is). Kaarten kosten 10 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar mogen het concert gratis bijwonen. Bij de entree is een consumptie inbegrepen.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: