Ampt Epe: Café De Nieuwe Zorg  Hoofdweg 25-27 Emst.

door | okt 26, 2023 | Nieuws

Foto s en Tekst Henk Kloezeman

Het was  Arnoldus Hermanus  Huis in ’t Veld geboren 1887 in Vaassen  gehuwd in 1912 met Hermina Hendrika Simons die in Emst aan de Grintweg hoek Hezeweg een stuk grond kocht  van Gerrit Zwarts .

Vervolgens werd er een woning met café gebouwd daar Nols ook schilder was van beroep  runde zijn vrouw Mies het café  .

Jarenlang was het café een begrip voor Emst en hoe kreeg het de naam De Nieuw Zorg. Nols Huis in ’t Veld had naast zijn schildersbedrijf  een hypotheek gekregen voor zijn bouw van  woning met café  dus nu nieuwe zorgen vandaar waarschijnlijk de naam De Nieuwe Zorg .

In Emst maakten veel verenigingen gebruik van de zaal bij het café en er was op de zondagavond ook dansen met live muziek in de jaren twintig vorige eeuw.

In 1959 werd het bedrijf overgenomen door de dochter van Nols en Mies , Trees die gehuwd was met Herman van de Schepop, zij hebben er vele verbouwingen laten doen om er meer een eetgelegenheid van te maken en  De Nieuwe Zorg werd al snel café van de Schepop een begrip in Emst en verre omgeving.

Uiteindelijk komt het in 1977 in handen van dochter Ineke die gehuwd is met Karel Tellegen

Zij maken er een restaurant van waar hun zoon Gerrit er in bediening en keuken assisteert.

Na 105 jaar komt er een einde aan het familiebedrijf en op 3 januari 2018 komt het in handen van Dick en Annuska Berghorst uit Wapenveld, zij beginnen met een uitgebreid restaurant met de naam De Emsterie.

Henk Kloezeman.

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: