Alweer een net niet wedstrijd voor Regio’72

door | feb 17, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Het zaalseizoen voor het vlaggenschip van Regio’72 is te beschrijven in 2 woorden: net niet. Alle wedstrijden worden nipt verloren en Regio’72 heeft moeite om een voorsprong vast te houden of uit te breiden. Zo ook zaterdag. Uit tegen DOS-WK werd er in de laatste minuut gelijkgespeeld door een benutte strafworp van Regio.

Voor Regio breekt een cruciale fase aan. De komende wedstrijden moeten gewonnen worden wil het niet degraderen. Maar eerst moest DOS-WK zonder punten teruggestuurd worden naar Enschede. Het eerste doelpunt was voor Regio’72. Bernadet van der Haar zette de toon om de winst in Vaassen te houden. Wat volgde was een spannende strijd waarbij beide teams niet onder deden voor elkaar. Aan het eind van de eerste helft leek het alsof de tank van Regio’72 leeg was. Opgelegde kansen werden gemist en DOS-WK kon uitlopen naar een 9-13 ruststand.

De tweede helft begon waar de eerste helft geëindigd was. Regio’72 behaalde niet haar oorspronkelijke niveau en DOS-WK zag kans om nog verder uit te lopen naar 9-17. De strijd leek beslist, was het niet dat Regio altijd terug kan vallen op de veerkracht van het team. Het besef kwam terug bij de spelersgroep en de inhaalrace werd gestart. De spanning kwam weer terug bij een 17-18 stand. In de laatste minuten werd alles nog in de strijd gegooid, maar het mocht niet baten. DOS-WK wist op belangrijke momenten te scoren en behield de voorsprong. Eindstand 19-21

Ook deze wedstrijd kan in het rijtje van net niet. Net geen winst. Net niet genoeg veerkracht om tot voorsprong te komen en net niet het vermogen om een voorsprong te behouden. Het belang is voor de komende twee wedstrijd duidelijk. Mocht het vlaggenschip beide wedstrijden verliezen dan staat het al met 1 been in de derde klasse. De komende weken moet er orde op zaken worden gesteld en hard worden getraind om dit te voorkomen.