Vanaf vandaag, zondag 6 januari mogen de supermarkten in de gemeente Epe ook op zondag na 12:00 uur open. Albert Heijn Vaassen is een van deze supermarkten. Vanaf vandaag kun je hier ook op zondag (tussen 13:00 en 18:00 uur) terecht voor een boodschap.

‘’Apeldoorn is al langere tijd geopend op zondag, maar nu kunnen we gewoon in Vaassen blijven. Net zo makkelijk dus!’’

Wij gingen vandaag langs bij de Albert Heijn in Vaassen en vroegen een aantal klanten wat zij ervan vinden dat er nu ook op zondag boodschappen gedaan kunnen worden. Veel klanten geven aan blij te zijn dat ze nu ook zondags in hun eigen dorp boodschappen kunnen doen en hier niet speciaal voor naar Apeldoorn hoeven.

‘’Met supermarkten die open gaan komt er ook op zondag weer wat meer leven in Vaassen.’’

Dat de supermarkten nu op zondag geopend zijn brengt volgens een aantal klanten nog meer voordelen met zich mee. Namelijk dat het centrum van Vaassen wat meer leeft op zondag. Er zullen meer mensen richting het dorp gaan nu de supermarkten gewoon los zijn. Ook de overige winkels mogen maximaal 12 zondagen per jaar hun deuren openen. Welke zondagen dit zullen zijn moet nog vast gelegd worden door de gemeente Epe.

Naast de Albert Heijn zijn ook de Dekamarkt en de Aldi geopend op zondag. Alleen Jumbo Vaassen heeft aangegeven nu nog niet open te gaan op.

Reportage: Elles Bouwmeester