Er staan voor de komende tijd weer een aantal leuke punten op de agenda van ’t Smallert! Zo is vanaf volgende week weer iedere vrijdagavond de mogelijkheid om van 17.00 tot 21.30 uur te vissen. Lekker een avondje aan de waterkant en ontspannen het weekend in.

Ook op Hemelvaartsdag is er een leuke actie. Iedereen kent het fenomeen ‘dauwtrappen’. Vroeg uit de veren om op Hemelvaartsdag (30 mei) een mooie wandeltocht te maken of een fietsroute af te leggen. Bij Forellenkwekerij ’t Smallert kun je dauwvissen. Om 05.00 uur starten we met vissen op vijver 3. Om 07.30 uur zal er een ontbijtbuffet klaarstaan waar alle dauwvissers kunnen genieten van een uitgebreid ontbijt. Want voor een lange ochtend vissen heb je een gevulde maag nodig. Het vissen wordt om 08.00 uur weer vervolgd en dan wordt er opnieuw vis uitgezet. Vijver 3 is uitsluitend voor de dauwvissers gereserveerd dus er zullen geen andere vissers bijkomen.  We zetten per persoon maar liefst 4 kg vis uit dus er zal volop actie in de vijver zijn. Geef je wel even van tevoren op.

Het eerste weekend van juni is er een goudforelweekend op ’t Smallert. Op zowel zaterdag als zondag wordt een mix van forel en goudforel uitgezet. Altijd al eens zo’n mooie goudforel willen vangen? Dit is je kans!

Op zaterdag 8 juni is er een American Style Trout Game. Een superleuke, vriendelijke en gezellige viswedstrijd voor jong en oud, gevorderd of beginnend. Hierbij gaat het niet om het winnen maar om de gezellige dag samen. Iedere deelnemer neemt een hengelsportgerelateerd prijsje mee en dat wordt de prijzentafel. Alle deelnemers gaan met een prijs naar huis. Wel van tevoren opgeven. Na afloop is er de mogelijkheid mee te doen met een barbecue.

Op woensdag 19 juni is er een kindervismiddag. Kinderen leren dan vissen onder begeleiding van een visgids. Hij legt ze de kneepjes van het vissen uit en geeft ze tips om je vangkans te vergroten. Alle gevangen vissen worden verdeeld onder de kinderen en mogen mee naar huis genomen worden. Een leuke activiteit om samen met je vriendjes en vriendinnetjes te doen! Leeftijd vanaf 6 jaar.

Tijdens het weekend van 22 en 23 juni worden er uitsluitend zalmforellen uit eigen kwekerij uitgezet. Mooie, grote, sterke vissen die zorgen voor een uitdaging! We trappen af op vrijdagavond 21 juni, tijdens het zomeravondvissen.

 

Zo zie je maar weer; er is weer genoeg te doen op ’t Smallert. Graag tot snel!