Op zaterdag 25 januari is de Dorpskerk in Vaassen de hele dag in gebruik voor BENEFIET 4 Maluku, een actiedag voor de Molukken.  De dag wordt georganiseerd door de Molukse kerken, Woord & Daad en de Hervormde Gemeente van Vaassen.

Vorig jaar werden de Molukken opgeschrikt door een aardbeving. De gevolgen zijn voor de bevolking nog steeds enorm. Ze kunnen op dit moment niet naar hun huizen terug en leven voor een belangrijk deel in tenten. De afgelopen tijd was het heet en ongemakkelijk, de komende tijd begint het regenseizoen en wordt de situatie nog ernstiger. De plaatselijke autoriteiten bieden nauwelijks hulp en daardoor dreigt de situatie steeds verder te verslechteren. Deze dag is daarom bedoeld om geld voor de slachtoffers bij elkaar te brengen. Daarom wordt gedurende de actiedag in totaal drie keer gecollecteerd.

De dag is rijk gevuld met activiteiten en begint om 11.00 uur met een kerkdienst, die wordt geleid door Dr. Simon Ririhena. De Molukse cuisine staat vanaf 12.45 uur klaar in de Rank. U kunt meegenieten van deze lekkernijen tegen de kostprijs van 12,50 euro.

Tijdens het middagprogramma wisselen een aantal gerenommeerde sprekers en muziek elkaar steeds af. U kunt luisteren naar dokter Minggus Nanlohy, Dr. Verry Patty, Dr. Samuel Lee (theoloog des vaderlands), en Prof. Dr. Fridus Steijlen. Zij praten over hun laatste bezoeken aan de Molukken en kunnen u dus vertellen hoe de situatie ter plekke is.

Muzikale medewerking is toegezegd door diverse gospelzangers en -groepen, waaronder Ruth Haumahu, Agape, Moluks vrouwenkoor uit Vaassen, Zwier van der Weerd (bariton), Het Mannenkoor Groot Schuylenburg o.l.v. Zwier van der Weerd, Familychoir Nahuway/Taribuka, Chantel, Gaby, Charelle en Boetje Taribuka, Baboyo R.S. Porsisa, Visi Batilmurik & Richo Sapulette uit de Molukken.

De benefietdag eindigt om 18.00 uur.

De dag wordt integraal via Youtube-kanaal RTV794 uitgezonden door de regionale omroep, dus u kunt thuis de dag ook volgen. Hierdoor zijn de mensen op de Molukken ook in staat om deze actiedag te volgen. Ze zijn daarover ingericht. Ook kunt u terecht op hun site rtv794.nl.

Wanneer u deze dag niet zelf kunt bijwonen, kunt u uw gift ook doen in de aparte collectebus in uw eigen kerk. Ook kunt u uw bijdrage overmaken op het bankrekening-nummer van de Diaconie Hervormde Gemeente Vaassen: NL33 RABO 0364412844 o.v.v. ‘aardbeving Molukken’. Wellicht ten overvloede, maar niet onbelangrijk: de opbrengst van 25 januari 2020 gaat voor de volle 100% naar de Molukken.