Afgelopen zondagmiddag was het weer tijd voor de Achterin de Platenkast Popquiz in Dorpscentrum de Wieken. Deze quiz wordt georganiseerd door de Facebook community Achterin de Platenkast. Het aantal deelnemende teams aan deze popquiz groeit nog steeds en deze editie waren er maar liefst 20 teams die streden voor de fel begeerde Achterin de Platenkast wisseltrofee.

In 9 ronden konden de teams laten zien hoe goed hun muzikale kennis was. Leuk was dit jaar de verrassingsronde, waarbij alle teams een bingo kaart kregen. En in plaats van bingo nummer, kon iedereen een muzieknummer afstrepen, als er een werd gedraaid die op de kaart stond. Met de verrassingsronde konden dan wel geen punten worden gescoord voor de einduitslag. Maar de winnaars van deze ronde kregen 5 x 4 onderzetters in de vorm van vinyl singles.

Tijdens de pauzes trad zangeres/gitarist N!na op.

Het team van de Mannschaft & Sons mochten uiteindelijk de wisseltrofee mee naar huis nemen. Zij hadden uiteindelijk 154 punten gescoord van de 180 die er maximaal te verdienen waren. De teamleden van Mannschaft & Sons kregen allemaal ook nog een originele Achterin de Platenkast Popquiz mok mee naar huis.

Uitslag
1 Mannschaft & Sons
2 Waterboys
3 Soundhounds
4 Titom
5 Prima Kassi
– DeWater
– Graantje Pappie
8 The Shadows
– Pinkstergroep
10 De Enige Echte
11 Bier na de wedstrijd
12 Rock Oud Loud
13 Weet Ik Veul
14 Dreamteam
15 M-Wave Allstars
16 De Naja’s
17 Rock Oud Loud Apeldoorn
18 Vaassen Actief
19 Kokkie
20 Peppie