Zaterdag 26 januari a.s. komt de zeer bekende Tsjechische band Abbacz uit Praag naar “Blue Sky”, Hoofdweg 32 in Emst. Het optreden begint om 21.00 uur. Alle grote hits van de legendarische band Abba zullen voorbijkomen. Het optreden is een lust voor oor en oog.

De bandleden kleden zich in de typische Abba-kleding. Ook aan de houding/choreografie op het toneel wordt veel aandacht besteed. De interactie met het publiek is bijzonder goed en prettig. De band bestaat uit 8 leden, d.w.z. de 4 leden van Abba, waaronder de 2 leadzangeressen, de sologitarist en de toetsenist. Verder zijn er nog de bassist, de drummer en 2 achtergrondzangeressen. Alles wordt altijd 100% live gespeeld en gezongen. Alle leden van de band hebben een opleiding aan het conservatorium genoten en zijn allen professionele artiesten. In Tsjechië en omliggende landen komt de band veelvuldig op radio en tv.

De laatste jaren is de band erg populair geworden in de Scandinavische landen en dat is zeer bijzonder omdat de originele Abba uit Zweden kwam. De band treedt ook ieder jaar enkele malen op in de muziekstad van Nederland, namelijk Volendam en heeft inmiddels een hele schare fans in ons land en in andere landen in Europa. Abbacz is één van de allerbeste Abba-revivals in de wereld.

Entreekaarten ad € 18,50 zijn te koop bij restaurant en partycentrum De Musketiers, Hoofdweg 32 te Emst tijdens de openingsuren van het restaurant. Ook op de woensdag- en vrijdagavond bij de Blue Sky, eveneens op adres Hoofdweg 32 in Emst. Het aantal kaarten is beperkt en dat betekent: op=op.

Minie en Jan de Weerd uit Terwolde zijn helemaal fan van Abbacz.

Minie over de band: Ik zal je vertellen hoe wij Abbacz hebben leren kennen.  Een aantal jaren geleden waren wij op vakantie in Tsjechië. In het stadje waar wij verbleven, trad op een buiten podium een Abba-band op.  Wij wisten niet wat wij hoorden.  Het was of de originele Abba-band uit Zweden weer optrad.  Het was in één woord “fantastisch”. De band speelde 100% live. Na het optreden hebben wij kennis gemaakt met de bandleden.  Een jaar later woonden wij weer een optreden bij, ditmaal in een theater in Tsjechië.  Wat hebben wij weer genoten!!  In 2011 hebben wij de band voor het eerst naar ons land gehaald voor een 3-tal optredens, o.a. op De Vecht. De optredens waren een doorslaand succes en vele optredens in ons land volgden. En nu komen ze naar Emst. Geweldig dat dit mogelijk is en Jan en ik zijn er zeker bij, zegt Minie.