Aanvraag woningbouwimpuls brengt realisatie van zo’n 250 woningen dichterbij Subsidie Rijk voor Woningbouwimpuls ‘t Slath

door | jun 24, 2023 | Nieuws

Het is voortdurend in de media: het woningtekort in Nederland is een probleem. Zeker als het gaat om betaalbare en geschikte woningen. Vanuit het Rijk is daarom de Woningbouwimpuls (Wbi) in het leven geroepen. Met de Woningbouwimpuls wordt het sneller bouwen van meer betaalbare woningen in projecten die voor gemeenten onrendabel zijn gestimuleerd. Gemeente Epe heeft een beroep gedaan op het Woningbouwimpuls voor woningbouw ’t Slath voor het versnellen van de bouw, het vergroten van het aantal nieuwbouwwoningen in een project of het vergroten van de betaalbaarheid van die woningen voor starters en mensen met een middeninkomens.

Impuls voor woningbouw ‘t Slath
“Begin dit jaar hebben wij onze aanvraag ingediend en afgelopen week ontvingen wij het positieve bericht. Onze aanvraag voor de Woningimpuls is goedgekeurd en dit betekent dat wij een prachtige impuls ontvangen voor de woningbouw op ’t Slath,” vertelt wethouder Martijn Kerkmans, “we hebben goede ondersteuning vanuit het Rijk gehad en dankzij een prettige samenwerking tussen de verschillende overheidsorganen is het gelukt om deze aanvraag te verzilveren. Een mooie opsteker voor onze bouwinspanningen. Dankzij de impuls kunnen wij onze ambities voor onze inwoners realiseren”

Woningbouwimpuls
De vraag naar woningen is sterk toegenomen. Het is belangrijk dat er genoeg woningen zijn voor elke portemonnee en elke levensfase. Dit zijn woningen die qua grootte, prijs, locatie en omgeving aansluiten op de woonwensen van woningzoekenden. Het kabinet stelde in 2019 met de Woningbouwimpuls € 1 miljard beschikbaar voor de bouw ten minste 65.000 betaalbare woningen in regio’s waar de schaarste het grootst is. Gemeenten kunnen een beroep doen op de Woningbouwimpuls voor het versnellen van de bouw, het vergroten van het aantal nieuwbouwwoningen in een project of het vergroten van de betaalbaarheid van die woningen voor starters en mensen met een middeninkomen.

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: