Wanneer je als vrijwilliger actief bent, is het fijn als je de kans krijgt om jezelf en je talenten verder te ontwikkelen. Daarom organiseren we vanuit de Vrijwilligersacademie aanbod speciaal voor vrijwilligers. De Vrijwilligersacademie is een samenwerking tussen de Vrijwilligersplatforms uit Heerde en Hattem en EpeDoet!

 

Aanbod

De komende maanden staan er verschillende onderwerpen gepland waar jij als vrijwilliger aan deel kan nemen.

  • Goed voorbereid op noodsituaties: donderdag 30 januari wordt er in gegaan op verschillende risico’s en welke stappen je kan zetten om risico’s te verkleinen. Want voorkomen is beter dan genezen. Deze avond wordt verzorgd door het Rode Kruis.
  • Goed omgaan met dementie: een interactieve training over dementie, hoe je dementie bij mensen kunt herkennen en je gaat aan de slag met situaties uit de praktijk. Deze avond vind plaats op maandag 10 februari en wordt verzorgd door Alzheimer Oost-Veluwe en het Geheugensteunpunt Epe/Vaassen.
  • Alternatieve bestuursvormen: het is vaak moeilijk om bestuursleden te vinden. Welke andere bestuursvormen zijn denkbaar? En wat wil je bereiken als bestuur en hoe kun je dit realiseren? Deze avond wordt op woensdag 4 maart gehouden en begeleid door Michiel de Jong.
  • Omgaan met mensen met lichte beperkingen of autisme: vrijwel overal heb je te maken met vrijwilligers met beperkingen, in welke vorm dan ook. Tijdens deze avond in april leer je van de professional van MEE meer over lichte beperkingen en autisme en de omgang met mensen die dit hebben.

 

Meer informatie of contact?

Informatie over de Vrijwilligersacademie en aanmelden kan via www.koppelswoe.nl/epedoet of via de contactpersoon van jouw gemeente.

 

Hattem Henk Buerman 06 52 66 00 63 hbuerman@rodekruis.nl
Heerde Ton Hulsebos 06 51 25 93 70 tonhulsebos@verian.nl
Epe Suzanne Tuinman 06 36 23 96 18 s.tuinman@koppelswoe.nl