Neem tijd voor jezelf, leef bewust en volg je eigen pad. Hoe? Ik help je graag op weg! LEEF!’

Vandaag zitten we aan tafel bij Sandra de Valk. Sandra is 43 jaar en geboren in Beemte Broekland. Sinds 20 jaar woont zij met veel plezier in Vaassen. Samen met Barry heeft zij twee kinderen, Finn en Levi. En sinds kort is zij gestart met LEEF! stress- en burnoutcoaching.

Na jaren leerkracht te zijn geweest in het speciaal onderwijs, merkte Sandra dat zij zich niet meer thuis voelde in de veranderende omgeving van haar vak. Voor haar werden leerlingen steeds belangrijker, maar er kwamen steeds meer randvoorwaarden bij waardoor de volledige aandacht op de kinderen niet meer op de eerste plek kwam. ‘Ik voelde me meer een manager dan een leerkracht. Dit voelde voor mij niet goed.’ aldus Sandra.

Ik wilde mezelf weer in mijn kracht zetten en dat doe ik door anderen (terug) in hun kracht te brengen’ zo geeft Sandra aan. En zo geschiedde. In 2017 stopte zij als leerkracht en ging zich vanaf dat moment volledig richten op deze passie. Haar drive wil ze overbrengen naar anderen; “Neem tijd voor jezelf, leef bewust en volg je eigen pad. Hoe? Ik help je graag op weg! LEEF!’

Doordat zij al enige tijd daarvoor was gestart met de opleiding tot holistisch therapeut en zij ook de aanvullende kinderyogaopleiding had gevolgd, was een uitbreiding van deze werkzaamheden heel logisch. Sandra: ‘Om mijn klanten een zo passend mogelijke behandeling aan te bieden, ben ik naast mijn eerdere opleidingen ook de opleiding tot Mind-Walk trainer gaan volgen.’

Sandra is ervaringsdeskundige, ze heeft zelf ook ooit tegen een burnout aan gehikt. ‘Ik ervaarde allemaal vervelende klachten. Psychisch en lichamelijk. Dan is er een pilletje te verkrijgen bij de dokter dat je helpt. Ik heb het destijds zonder pilletje gedaan en heb leren luisteren naar mijn lichaam. Leven in het hier en nu, bewust zijn van mijn eigen gedrag. Veel klachten komen door het niet bewandelen van je eigen pad,(gewenst) gedrag, voldoen aan wat de omgeving verwacht. Maar de vraag is juist; wat wil IK!

Sandra levert maatwerk. ‘Bij de één komen de klachten bijvoorbeeld door overtuigingen en patronen die de persoon over zichzelf en een ander heeft, opvoeding of achtergrond, bij de ander door stress op het werk en een ander is weer heel onzeker. Voor ieder persoon zorg ik voor een passende aanpak’.

Mind-Walk, is dat zweverig? Nee!

Als ik Sandra vraag hoe haar wandelingen het best te zijn omschrijven, noemt zij de woorden mindful, yoga, namaste en meditatief wandelen. Dat klinkt heel mooi, maar in de praktijk spreekt dit vaak minder aan, het wordt als zweverig ervaren. Maar dat is het zeker niet, je gaat weer op zoek en terug naar jouw eigen echte ‘ik’. Tijdens het interview zoeken we samen naar een passende, eenvoudige omschrijving en we komen tot ‘wandelen met aandacht’, met als doel om je mentale en fysieke gestel op orde te krijgen en te houden.

Hoe zien zo’n coachingstraject eruit?
Het traject duurt in totaal 5 of 10 weken, dit is afhankelijk van het gekozen traject. Elke week is er een wandeling van 1 ¼ uur. Per wandeling is er een thema, bijvoorbeeld het thema ‘Dankbaarheid’ of het thema ‘Stilte’. Bewustwording en beleving staat tijdens de wandelingen voorop.

Waar is het?

‘Momenteel start ik met mijn groepen in Vierhouten, omdat daar verschillende hele mooi wandelroutes zijn. Maar binnenkort zal ik ook gaan starten in Vaassen.’ De groepsgrootte varieert, waarbij 3 personen het minimum is en 10 personen het maximum. Maar ook een 1 op 1 traject is mogelijk. Ook ontvangt zij in haar praktijk aan huis mensen voor coaching sessies en behandelingen.

Daarnaast verzorgt Sandra ook wandelsessies voor bedrijven en helpt zij medewerkers om te ontspannen op hun werkplek.

Meer weten?
Wil jij meer informatie over de trainingen van Sandra, wil je een proefles meemaken of heb je andere vragen? Je kunt haar bereiken via telefoonnummer (06) 208 418 86 of via mailadres info@praktijk-leef.nu.

Meer informatie vind je ook op haar website: www.praktijk-leef.nu of via haar Facebook pagina

Sandra, dankjewel voor je mooie verhaal. Mede door jouw rust was het een open en gezellig interview!