Aan tafel Bij Anne!

door | feb 26, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Het 5-jarig jubileum van de woonwinkel ‘Bij Anne’ in Vaassen, leek ons een mooi moment om in gesprek te gaan met eigenaresse Anja.

Rond sluitingstijd komen wij binnen. De hectiek van het afsluiten is duidelijk voelbaar. Of is het de groep van 9(!) dames die speciaal voor de jubileumfoto zijn gekomen? Ik vermoed dan toch het laatste. We starten dan ook met het maken van verschillende foto’s en geloof me, dat is een uitdaging. Maar dat het is gelukt, zien jullie onderaan dit interview.

 

Het is een superleuke foto geworden met Manon, Larissa, Wendy, Rachelle, Dayna, Iris, Esmee, Lois en Anja samen.

Anja merkt gelijk op: ‘Waar ik het meest trots op ben, is toch wel mijn topteam met 9 meiden‘.

Wie is Anne?

‘Bij Anne’ maar niet door Anne, want zoals ik en velen met mij dachten, heet de eigenaresse van ‘Bij Anne’ dus geen Anne maar Anja. Ik stel daarom de voor haar meest gestelde vraag in de afgelopen 5 jaar: ‘Wie is Anne?’. Vol trots vertelt Anja over de totstandkoming van deze naam. Het is haar moeder die door haar vader altijd Annetje werd genoemd. ‘Mijn vader zou enorm trots zijn geweest op mijn voornemens om een eigen woonwinkel te starten, dit is ook de reden dat dingen samenkwamen tot ‘Bij Anne’, aldus Anja.

Na 23 jaar bij C1000 gewerkt te hebben was het voor Anja tijd voor wat anders. Zij maakte de overstap naar Marskramer. Hier kreeg zij meer en meer te maken met inrichten en etaleren. Ze merkte zelf op, dat dit haar wel heel erg lag. En zoals ze zelf zegt: ‘Inrichten is iets dat in je zit, in je bloed. Je ziet het of je ziet het niet. Dan kun je heel veel opleidingen volgen, maar het inzicht leer je jezelf niet aan’. Dit ziet zij ook terug bij haar collega’s. ‘Ze zien het gewoon’.

Anja wist, ik wil iets voor mezelf. Met woninginrichting en woonaccessoires. Natuurlijk werd dit een onzekere stap, zeker in de crisistijd waarin zij besloot te starten. Maar zoals zij zelf zegt: ‘Je kunt beter spijt hebben van iets dat je wel hebt gedaan, dan van iets dat je niet hebt gedaan’. Dus op zoek naar een geschikte locatie. Die vond zij via de verhuurder van het leegstaande pand aan de Dorpsstraat 60 in Vaassen. En zo ging het balletje rollen.

Voorzichtige start
Het eerste half jaar was hectisch, zonder personeel inkoop, verkoop en administratie doen bleek wel erg veel van het goede. En zo werd na een maand of vijf het eerste personeelslid in dienst genomen. Anja vertelt hoe zij in het begin de inkoop deed. ‘Niet teveel, 8 stuks van ieder item bijvoorbeeld. Want stel dat ik er mee blijf zitten’.

Maar stiekem werd haar voorraad al snel te groot ten opzichte van de opslagruimte die beschikbaar was. Een gesprek met de verhuurder bracht uitkomst. Ze kon een deel van de leegstaande winkelruimte gebruiken naast ‘Bij Anne’. Al bleef haar passie natuurlijk de woonaccessoires, het kriebelde wel om iets nieuws te proberen.  En ach… dat winkelpand naast haar stond toch leeg. Een kledingwinkel was het gevolg. ‘De wens was wel om beide winkels met elkaar te verbinden, zodat ik ook wat ruimer uitkwam met mijn woonaccessoires.’ En dat is duidelijk gelukt!

Als ik vraag of er nog een ‘Voor Anne’ komt naast de Etos of een ‘Voorbij Anne’ in het leegstaande pand naast de Anne’s krijg ik een voorzichtige ‘nee’ als antwoord. ‘Voorlopig in ieder geval niet, maar zeg nooit nooit’.

Weetjes van Anja
Anja heeft geen favoriete kleur, maar wel een duidelijke favoriete woonstijl; een combinatie van landelijk en industrieel. En als haar guilty pleasure noemt ze ‘stiekem chocolade eten en dan de snoeppapiertjes verstoppen’.

Als ik Anja vraag naar de meest bijzondere herinnering in de afgelopen jaar, vertelt ze direct over een bezoek van de Wensambulance. Een dame die haar volgt op Facebook, maar door haar ziekte nooit fysiek aanwezig kon zijn in de winkel, wilde heel graag naar ‘Bij Anne’ om de sfeer te proeven. Deze wens is uitgevoerd. Anja: ‘Dit vond ik zo bijzonder. Ik ben blij dat ik iemand dit heb kunnen laten beleven’.

Anja geniet van de tevredenheid van klanten. Zo vertelt zij met passie: ‘Een dame komt bij mij met een foto en vertelt dat ze maar geen sfeer in huis weet te krijgen. Ik zag gelijk waar het misging en gaf haar tips en verschillende accessoires mee. Als ik dan ’s avonds eens mail krijg met een foto inclusief mijn tips en accessoires plús een enorm blije reactie… tsja, daar doe ik het voor!’

Voor het handelsmerk van ‘Bij Anne’ benoem ik de kartonnen prijskaartjes en touw. Vermoedelijk zijn er inmiddels al kilometers touw versleten. Ook het best verkochte artikel komt voorbij. Dit is een veelzijdig inzetbaar lantaarntje, waar ze inmiddels al meer dan 500 stuks van heeft verkocht. (Lantaarntje zie je op de foto).

Anja gaat trouwen!

Tot slot vraag ik Anja, wat wij nog niet van haar weten. Dan begint ze te glunderen en vertelt dat ze komende zomer gaat trouwen op het Noordzeestrand met haar grote liefde Marleen. Hoe romantisch!

Anja, namens Elles en Monique van Vaassen Actief; enorm bedankt voor je openhartigheid en gefeliciteerd met 5 succesvolle jaren ‘Bij Anne’.

       

       

       

Deze week heeft ‘Bij Anne’ speciale jubileumaanbiedingen. Dus een extra reden om haar deze week te feliciteren en even te shoppen!

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: