Vaassen – Maandagavond 9 december vertelt Marinus den Oudsten het verhaal
‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens in het Vrijzinnige Kerkje aan de Deventerstraat 36.

De voorstelling begint om 20.00 uur (zaal open 19.30). De toegang bedraagt € 9,00. Voor leden en begunstigers € 7,00. In de pauze is er chocolademelk, Glühwein en kerstmuziek.

Over deze vertelling:

Het geboorteverhaal van Jezus is het meest bekende verhaal ter wereld. Maar ‘A Christmas Carol’ (1843) van Charles Dickens komt direct daarna op de tweede plaats. Er zijn films van gemaakt en musicals. De Muppets, Donald Duck en Mickey Mouse hebben het op hun eigen wijze vorm gegeven. Allemaal leuk en aardig, maar het echt ‘live’ meemaken is wel een heel bijzondere ervaring.

En precies dàt biedt Marinus. Hij leest dit prachtige kerstverhaal van Dickens niet voor, hij laat het tot leven komen! Luisterend naar hem word je meegenomen in een kille sfeer van onmenselijkheid en onrechtvaardigheid, de kou van een bekrompen menselijke geest met uiteindelijk een goed einde.

Annemike van der Meiden leidt het ingekorte verhaal in met achtergrondinformatie over Charles Dickens en zijn tijd.

Marinus den Oudsten woonde in Schotland en Engeland. Daar volgde hij Speech & Drama opleidingen. Hij heeft het verhaal over de hardvochtige vrek Ebenezer Scrooge inmiddels al vaak voorgedragen en vindt het iedere keer weer een feest dit te mogen doen.