Spannende pot leidt verdiend tot 3 punten voor KCVO tegen Robur et Veloticas

door | apr 8, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Zondagmiddag 7 april werd op sportpark ‘De Egelbeek’ de wedstrijd KCVO – Robur et Veloticas gespeeld. Robur stond voor aanvang van de wedstrijd met 32 punten op de 6e plaats, zijn min of meer al veilig gespeeld en voor dit elftal zijn er geen vooruitzichten op periodekampioenschappen of andere zaken. Kortom voor Robur et Velotias geldt dat zij de competitie alleen nog uit hoeven te spelen.

Voor KCVO gelden er andere regels! Met slechts 12 punten, waarvan er 10 binnen gehaald zijn na de winterstop, staan zij nog steeds voor de uitdaging om zich veilig te stellen in klasse 3B. Als 3de geplaatst van onderaf aan gezien, waren zij dan ook verplicht alles in de strijd te gooien wat mogelijk is om ook deze keer weer punten naar binnen te halen.

In een zonovergoten sportpark ‘De Egelbeek’ trad Robur aan gekleed in lichtblauwe shirtjes en KCVO kwam het veld op in het standaard witte shirt met zwarte V. Hierdoor was het soms wat lastig om direct het onderscheid te zien tussen beide elftallen. Het standaard Robur shirt, Wit met Rode strepen, was voor het onderscheid beter geweest.

Vooraf werd erop gerekend dat Robur toch meer technische vaardigheden zou hebben maar al snel bleek dat zij de aanval kozen met veel lange ballen, dit ondanks de super strakke kunstgras mat van KCVO die zich met uitstek leent om voetbaltechnisch gezien hoogstandjes te laten zien.

Vanaf begin af aan golfde het spel over en weer. De eerste paar minuten waren voor Robur maar gaandeweg de wedstrijd kreeg KCVO meer grip op de wedstrijd met soms mooi combinatievoetbal.

Het eerste half uur kregen beide keepers het niet moeilijk.  Doch in de 25 minuut werd een ogenschijnlijk door KCVO simpele aanval opgezet waar veel spelers bij betrokken waren. Strakke passes van Niels Weultjes, Edwin Stegeman, Melvin Balk, Sem Westra en Dahley Oortwijn zorgden ervoor dat Rick Beekman de bal meedogenloos en onhoudbaar voor de keeper kon inschieten, 1-0.

Door de warmte uitstraling van het kunstgras werd er in de 26 minuut een extra drinkpauze ingelast.

In de 29e minuut leek de aanval die tot de 1-0 leidde zich te herhalen. Mooi combinatie voetbal van Rick Beekman, Melvin Balk, Sem Westra zorgden er voor dat Melvin Balk kon uithalen en dat schot kon maar ternauwernood door de keeper van Robur tot corner weggewerkt kon worden.

Bij Robur werden de aanval vooral over de rechterkant opgezet. De sterke rechtshalf en rechtsbuiten  (nr.7, Sven Harmsen) zorgden ervoor dat de verdediging van KCVO daar alle zeilen moesten bijzetten om doorbraken te voorkomen. Sterk verdedigingswerk van Sam van Dongen, Stan Hagen, Tobi Bosman en Mike Diks en goed keeperswerk van Sander Jansen van der Sligte, hielden de KCVO-gelederen gesloten.

Het spelbeeld bleef hetzelfde en dat zorgde voor de ruststand 1-0.

Robur kwam na rust wat sterker uit de startblokken. De goede rechtsbuitenspeler, (nr.7 Sven Harmsen) werd gewisseld. Tevens werd ook de links buitenspeler gewisseld.  De invallers van Robur hadden volop energie en zorgden er voor dat Robur meer druk ging zetten op het doel van KCVO.

KCVO daarentegen begon wat afwachtender en de ‘pit’ die getoond was in de 1e helft leek wat weggezakt. Sterke coaching van de trainers van KCVO zorgden ervoor dat de spelers van KCVO de strijdlust, net zoals in de 1e helft, weer oppakten.

Na de 60ste minuut werd KCVO weer initiatiefhouder van de wedstrijd. De hardwerkende en moegestreden Edwin Stegeman mocht onder luis applaus het veld verlaten en werd vervangen door Leon van Eelen.