KCVO boekt eerste overwinning ten koste van sv Epe

door | feb 11, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Eindelijk heeft KCVO haar eerste overwinning van het seizoen te pakken. In een levendige wedstrijd waarin van alles gebeurde pakte KCVO in de gemeentelijke derby tegen sv Epe in de slotfase met een man minder de zo felbegeerde driepunter (2-3).

Na 3 afgelaste partijen mocht KCVO dan eindelijk aantreden in het nieuwe jaar. Thuisclub Epe had al een paar partijen gespeeld en begon dan ook zelfverzekerd aan de ontmoeting. Bij KCVO maakte Mike Diks zijn debuut in de basis als rechtsback. De Vaassenaren waren hongerig naar de bal en schudden meteen de schroom van zich af. Ze lieten de Epenaren niet in hun spel komen en zetten voorzichtig een paar tegenaanvallen op.

Het duurde dan ook niet lang of de eerste kans was voor de gasten. Na een scherpe voorzet van Rick Beekman gaf Sem Westra een prima schot die tot corner verwerkt werd. Even later moest de keeper weer tot het uiterste gaan om een doelpunt te voorkomen. Uit de daaruit voortvloeiende hoekschop kwam de afvallende bal bij Dahley Oortwijn terecht die tussen een mêlee van spelers raak schoot (0-1). Rick Beekman kreeg nog een reële mogelijkheid maar links bleek niet zijn beste been.

De Eper doelman schoot eenmaal tegen de aanstormende Sem Westra op maar dat liep met een sisser af. Langzaam maar zeker kreeg Epe meer grip op het spel en na ruim een half uur kreeg het pas de eerste kans. Via een hoekschop kon die ongedaan gemaakt worden. Uit die corner kopte Calkhoven ver in de hoek. Doelman Rico Bronsink kon met een uiterste inspanning het leder tegen de paal tikken. De bal caramboleerde ongelukkig tegen zijn rug en stuiterde alsnog het doel in (1-1). KCVO was even van slag af en vijf minuten later was het weer raak. Na een snelle aanval door het midden werd Lokhorst op zijn wenken bediend en kon van dichtbij de 2-1 binnen tikken.

Vlak na rust kreeg de Vaassense ploeg na een hoekschop een zeer goede kans, maar Stan Hagen zag zijn schot in rook opgaan. Epe had daarna een veldoverwicht zonder echte kansen te creëren. Het knalde wel een vrije trap in de muur en kreeg een aantal corners maar deed daar te weinig mee. Halverwege de tweede helft werden Edwin Stegeman en Melvin van Ast bij KCVO ingewisseld. Even later wroette Stegeman zich door de Eper defensie heen en legde op Dahley Oortwijn af. Deze deponeerde met een wel bekeken schot de bal in de verre hoek (2-2).

Een afgemeten voorzet belandde op het hoofd van Rick Beekman maar die kon de doelman niet in verlegenheid brengen. Epe liet het er niet bij zitten en de strijd werd wat heviger. Er werd van beide kanten met volle inzet gestreden. Dat kostte Andy Klomp tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Samuel van Dongen werd als extra verdediger ingebracht. KCVO kon niets anders doen dan verdedigen en de hectiek werd steeds groter.

Epe pompte alles in de zestien en zag een buitenspelgoal afgekeurd worden. Het regende corners maar Van Zuidam & Co bleven heer en meester. In de tweede extra minuut onttrok Melvin Balk zich aan de malaise en gaf een prachtige dieptepass op Rick Beekman. Zeer beheerst schoot deze langs de Eper goalie (2-3). Zeven minuten bedroeg de blessuretijd en het werd een enerverend slot. Epe dacht alsnog de gelijkmaker te hebben gemaakt maar deze treffer werd wegens hands afgekeurd.

De dertiende wedstrijd leverde KCVO dan eindelijk de zo broodnodige overwinning op. Volgende week mag het thuis aantreden tegen Albatross.

Opstelling KCVO: Rico Bronsink; Mike Diks, Ron van Zuidam, Stan Hagen en Andy Klomp; Niels Weultjes, Melvin Balk en Rick Beekman; Sem Westra, Dahley Oortwijn en Daniël Hulleman. Ingevallen: Edwin Stegeman, Melvin van Ast en Samuel van Dongen.