Huldiging Linda van Impelen

door | mrt 25, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

De in Emst aan de Stroeteweg woonachtige Linda van Impelen won een zilveren medaille op de reuzenslalom op de Paralympische Winterspelen in Pyenongchang. Voor de 30 jarige Gerard van Leeuwen, oud buurjongen van Linda van Impelen, tijd om iets te doen voor een huldiging. Samen met Herman de Weerd, ook woonachtig aan de Stroetweg, zocht hij in eerste instantie via de mail contact met wethouder Robert Scholten. Voorkeur was wel dat de huldiging plaats moest vinden bij de woning van Linda aan de Stroeteweg in Emst.

En zaterdag was het dan zover. De planning was dat om vijf uur de huldiging plaats zou vinden. Een paar minuten voor vijf arriveerde Linda, nergens van wetende, bij haar woning. Muziekvereniging “Prins Bernhard” wachtte haar muzikaal op. Maar aan de Stroeteweg stonden niet alleen de muziekvereniging. De hele buurt was uitgelopen. Vele familieleden, vrienden, kennissen waren er. Ook burgemeester Hans van der Hoeve en Robert Scholten, wethouder van o.a. sport, stonden te wachten op Linda van Impelen.

De eerste die het woord ging voeren was wethouder Scholten. Hij sprak van een geweldige prestatie. In juni 2016 hebben we elkaar voor het eerst gesproken over je toekomst. Je had een doel en dat was presteren. En dat heb je nu bereikt met je zilveren medaille op de Paralympische Winterspelen. We zijn ontzettend blij dat je woonachting bent in de gemeente Epe, maar jammer genoeg ga je ons mooie dorp Emst verlaten. Op 10 april ga je verhuizen naar Diepenveen in de gemeente Olst. Ik heb geen taart meegenomen, maar een boeket bloemen en ik wil graag het woord geven aan burgemeester Hans van der Hoeve.

De Burgemeester: Linda, ik heb je nog niet eerder gesproken, maar wat een geweldige prestatie heb je geleverd. Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt. Namens alle inwoners van de Gemeente Epe wil ik je feliciteren met deze bijzondere prestatie. Met trots kan ik je vertellen dat ik je de Gemeentepenning van de gemeente Epe mag overhandigen en dat is een aantal jaren geleden dat iemand hiervoor in aanmerking kwam.

Namens de bewoners van de Stroeteweg sprak de bejaarde Piet van Manen zijn waardering uit. Namens de “Stroetenaren”, want zo noemen de bewoners zich, overhandigde hij een boeket bloemen en een fles wijn. We gaan “pimpelen bij van Impelen”.

Ook werd een prachtig bord onthult met de tekst “ Linda van Impelen erf”.

Tot slot bedankte Linda van Impelen alle mensen. Ik ben heel, heel trots . Iedereen bedankt. Ik heb hier 7 jaar gewoond en met ontzettend veel plezier. Bedankt, lieve mensen !!!

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: