45 nieuwe woningen aan Griseeweg in Epe stap dichterbij

door | okt 6, 2023 | Nieuws

Wethouder Martijn Kerkmans en Gert-Jan ten Brinke van ontwikkelaar Roosdom Tijhuis tekenden gisteren aan de Griseeweg de overeenkomst voor de realisatie van 45 koop- en huurwoningen op die locatie in Epe.

Een gevarieerde wijk

De ontwikkelaar wil aan de westkant van Epe 15 sociale huurwoningen en 30 koopwoningen realiseren in diverse prijscategorieën realiseren. Zo komen er naast eengezinswoningen voor starters ook woningen met slapen en baden op de begane grond, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Wethouder Kerkmans: “We zijn heel blij met deze mooie ontwikkeling. Daarmee komen we weer een stapje dichterbij ons doel om in 2030 1800 nieuwe woningen te realiseren in Epe. Het is mooi dat er op deze plek een gevarieerd woningaanbod komt waar straks veel mensen met veel plezier gaan wonen.” De komende maanden worden procedures voor het bestemmingsplan en de nodige vergunningen doorlopen. De ontwikkelaar verwacht dat medio 2024 de woningen in verkoop gaan.

1800 nieuwe woningen

De komende jaren wil de gemeente de bouw van 1800 nieuwe woningen mogelijk maken in Emst, Epe, Oene en Vaassen. Voor onze eigen inwoners die al lang wachten op een woning, maar ook voor nieuwe inwoners die bijdragen aan levendige kernen met goede voorzieningen. Dit doen we samen met ontwikkelaars en Woonstichting Triada. Het grootste deel van deze nieuwe woningen wordt sociale huur of betaalbare koop. Zodat de woningen voor een grote groep te betalen zijn.

 

 

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: