De afstand staat symbool voor de tocht die al ruim 30.000 vluchtelingen gemaakt hebben. De tocht vanuit hun, door de oorlog onveilige thuisbasis in Rubek naar de vluchtelingenkampen in Juba. Gelegen in Zuid-Soedan.

In de vluchtelingenkampen heersen barre omstandigheden, er is weinig schoon drinkwater en er is geen toegang tot de gezondheidszorg. Nu ook COVID-19 is toegeslagen in de kampen is het extra belangrijk dat er betere voorzieningen komen zodat deze mensen geholpen kunnen worden. Afstand houden om de verspreiding van het virus tegen te gaan is onmogelijk doordat de vluchtelingen zo dicht op elkaar ‘’moeten’’ leven.

In de maand september gaan er door heel Nederland duizenden mensen lange afstanden afleggen. Met als doel: zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de vluchtelingen. De Vaassense Inge doet ook mee. Haar doel is om minimaal € 411,- op te halen, een € 1,- per kilometer dus.

De kilometers houdt ze zelf bij aan de hand van een app op haar telefoon. De kilometers mag ze lopend, hardlopend of fietsend maken, ook skeeleren behoort tot de opties!  Als er eind september maar 411 km op de teller staat.

Benieuwd naar Inge’s hele verhaal? Bekijk dan de video.

U draagt toch ook uw steentje bij? Inge kan elke euro gebruiken. Ze zoekt nog vele donaties om haar streefbedrag van € 411,- binnen te halen. Doneren kan via deze link.

https://kilometersvoorkansen.actievoorrodekruis.nl/actie/inge-smink#donateurs

(Er staan diverse bedragen die u kunt doneren, liever een ander bedrag doneren? Klik dan op de button met ‘’anders’’ en vul zelf het gewenste bedrag in. Elke euro is welkom!)