Op zaterdag 20 februari kreeg Willy Smit- Buit het eerste exemplaar van het boek ‘In de voetsporen van een Bouwmeester’ uitgereikt uit handen van Frits Bouwmeester, de schrijver van dit bijzondere boek.

Het was al jaren een droom van Frits om een boek over de familie Bouwmeester te schrijven. Nu is deze droom eindelijk werkelijkheid geworden. Het boek geeft een genealogisch overzicht in rechte lijn weer, van de Stamgrootouder (1660) tot aan zijn kleinzoon (2013). Een uitgebreid verhaal met veel bijzondere en nieuwe ontdekkingen die tijdens de zoektocht naar informatie boven water zijn gekomen en alles speelt zich al die eeuwen af rond Vaassen.

Willy Smit- Buit was vereerd om het eerste exemplaar in handen te nemen. Uren heeft ze mee geholpen om alle teksten te redigeren. Na een lange tijd aan het boek gewerkt te hebben is het erg bijzonder om het daadwerkelijk in de handen te hebben. Ook de kleinkinderen Femke en Lukas kregen een exemplaar uitgereikt. Beide zijn ze zichtbaar trots op hun opa, ze hebben zelf mee geholpen met het schrijven van ‘een woordje vooraf’.

Met dit boek hoopt Frits de historie tot leven gebracht te hebben. Één ding is zeker, het is een unieke kans om in de voetsporen van een Bouwmeester te treden.