Feest in Vaassen. Dat is het iedere Hemelvaartsdag, maar dit jaar is het toch nog wel echt een tandje meer. Vaasaqua viert haar 25-jarig jubileum, en dat zult u merken ook. Op 30 mei staat heel Vaassen op zijn kop voor deze jubileumeditie. Deze editie is door de organisatie alles uit de kast gehaald om er een speciale editie van te maken.

Zo beginnen we dit jaar al op de woensdagavond al met de grote Vaas-A-Quiz waar echt heel mooie prijzen te winnen zijn en waar het duo Suitz zal optreden. Opgeven voor de Vaas-A-Quiz kan tot en met dinsdag 28 mei. En ook als u niet meedoet met de quiz beloofd het een gezellige avond te worden. En dan na de Vaas-A-Quiz gaat het op donderdag 30 mei echt los. Met meer muziek, diverse straattheater acts, uiteraard de grote braderie, boekenmarkt, kunstmarkt en streekproductenmarkt die samen goed zijn voor uitgestrekt lint van ruim 350 kramen.

Overdag is het marktplein het centrale punt van het evenement met een hele dag live-muziek. Om ongeveer 11 uur start het Vaassens Fanfare Corps met een concert. Zij worden opgevolgd door Doet Maes. Na de middag is het podium voor DJ Laurens en The Euros. Met als speciale gast de legendarische Hein Migchelbrink van de Spitfires die alle bekende hits weer zal laten klinken.

De avond van Vaasaqua wordt dit jaar ook speciaal doordat we tijdens de optredens van de Perfect Showband, Hein Michelbrink van de Spitfires en DJ Laurens een grote lasershow aan het programma toevoegen waardoor u ook het avondprogramma van Vaasaqua niet mag missen.

Overdag tijdens Vaasaqua hebben we top-straattheater.  Overdag springen er diverse kikkers over het terrein. Het Shalton Theatre komt met haar Frog Act waardoor het Vaasaqua logo dit jaar ook live te bewonderen is tijdens Vaasaqua. Daarnaast hebben we een straattheater act weten te strikken die ook tijdens de allereerste Vaasaqua heeft opgetreden, Miep de boerin uit Siebengewald. Inmiddels 25 jaar ouder dan haar vorige bezoek aan Vaasaqua, maar nog even scherp met haar volle boodschappentas. Maar dat is nog niet alles. Speciaal uit Istanbul is overgevlogen de wereldberoemde schoenenpoetser Boyaci Hüseyin. En als hij uw schoenen laat glimmen dan gaat de glans er nooit meer af. Het Kinderplein wordt ook weer een uitdaging.

Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor hun ouders. Het zal namelijk niet mee gaan vallen de kinderen van dit prachtige kinderplein af te krijgen.

Parkeren kan dit jaar ook weer op het Eekterveld waar u gratis met historische bussen naar het centrum wordt gebracht. En alleen dat is al een prachtige belevenis. Maar beter nog is het als u op de fiets komt. Voor het laatste nieuws en een uitgebreid programma kijkt u op www.vaasaqua.nl

 

Programma 30 mei 2019

 

09:00 uur            Start Boekenmarkt met ca. 150 kramen

09:00 uur            Start Braderie met ca. 175 kramen

09:00 uur            Start Kunstmarkt met ca. 20 kramen

09:00 uur            Start streekproductenmarkt

10:00 uur            Kinderplein met springkussens, stormbanen, kinderattracties en theater fiets

11:00 uur            Concert van 1 uur van het Vaassens Fanfarekorps op het marktplein

13:00 uur            Doetmaes Iers mannenkoor

13:00 uur            Diverse straattheateracts over het terrein

14:00 uur            Start dweilorkesten

14:00 uur            Live concert The Euros en DJ Laurens

15:30 uur            Hein Migchelbrink van De Spitfires

17:00 uur            Einde braderie, boekenmarkt, kunstmarkt

18:00 uur            Einde dagprogramma marktplein