Op 27 november zijn op het nieuwe landgoed Wiltensacker aan de Dijkhuizerzandweg in Epe 2000 bomen en struiken geplant. Zo geeft de landgoedeigenaar invulling aan het landschapsplan dat dit najaar door de gemeente werd goedgekeurd. De  2000 bomen en struiken worden aangeplant  in samenwerking met de Stichting Hoopheggen https://hoopheggen.nl.

Wethouder Jan Aalbers van de gemeente Epe plantte de eerste. Aalbers: ‘’Epe heeft er weer een mooi landgoed bij. Het is een verrijking van het landschap en voor de natuur in onze gemeente. En het is goed voor de biodiversiteit. Mooi dat het landgoed straks voor wandelaars toegankelijk is’’.

Hoge enk en beekdal

Het nieuwe landgoed Wiltensacker bestaat uit de Hoge enk (5 hectare) en een beekdal (7 hectare).  Het beekdal is inmiddels afgegraven om de natuurwaarden te vergroten. De toplaag, die rijk is aan voedingstoffen, is over de Hoge enk verspreid. Het beekdal wordt regelmatig door een schaapskudde begraasd en is inmiddels opgesteld voor wandelaars.

Landhuizen

In januari start de bouw van de drie geschakelde duurzame en bijna energieneutrale landhuizen. Het agrarische gebied krijgt nadat de drie landhuizen zijn gebouwd de bestemming natuur. Als de bouw klaar is, wordt ook dit deel van het landgoed met uitzondering van de omgeving van de landhuizen voor het publiek opengesteld.