Het bestuur van het Oener Koefeest heeft de afgelopen periode nauwlettend het nieuws over het coronavirus gevolgd. 22 Oktober is nog zo ver weg, maar is voor de organisatie wel heel dicht bij. Vanaf februari ze al bezig met de voorbereidingen. Vol enthousiasme om er dit jubileumjaar een mooi feest van te maken.

Het kabinet heeft besloten om tot 1 september 2020 alle grote vergunningsplichtige evenementen niet door te laten gaan. Ook daarna is de verwachting dat deze evenementen niet mogen plaatsvinden voor vele duizenden bezoekers en dat de 1,5 meter-regel in ieder geval van kracht blijft.

Anderhalve meter, in de feesttent, bij de Koefeestcross, op de jaarmarkt. Hoe moet je dat organiseren? En het antwoord is simpel, dat kunnen ze als organisatie niet. Die verantwoordelijkheid willen en kunnen ze niet dragen. Daardoor is het helaas onmogelijk om het Oener Koefeest en de evenementen eromheen door te laten gaan.

Het bestuur van het Oener Koefeest begrijpt dat dit voor alle betrokkenen en bezoekers een zeer grote teleurstelling is. Echter de gezondheid van iedereen heeft voorrang boven een gezellig evenement. Ze hopen dat volgend jaar op 21 oktober 2021 het 165ste Oener Koefeest wel kan plaatsvinden en dat ze iedereen in goede gezondheid weer mogen zien.