Vanaf woensdag 4 april a.s. start bij V.V. Emst het 14e Autoschade De Wilde schoolvoetbalkampioenschap van de Gemeente Epe. Er zijn 8 organiserende voetbalverenigingen, welteweten: V.V. Emst, S.V. Epe, EZC ’84, KCVO, V.V. Oene, S.V. Vaassen, C.S.V. VIOS en S.V. Wissel.
De organisatie is trots op het feit dat er gezamenlijk een groot toernooi wordt georganiseerd door alle 8 voetbalverenigingen binnen de grenzen van de gemeente Epe die op een unieke wijze samenwerken.

Hulde aan deze mensen en bij voorbaat dank aan de vele vrijwilligers die meewerken om een volwaardig schoolvoetbaltoernooi op poten zetten.

Dit jaar prijst de organisatie zich gelukkig met een deelname van meer dan 1200 kinderen. Een teken aan de wand, dat het schoolvoetbaltoernooi nog immer door iedereen gewaardeerd wordt.

Hieronder het complete wedstrijdprogramma van het schoolvoetbaltoernooi, waarin alle wedstrijden zijn opgenomen en het toernooi reglement:

De start is op 4 april a.s. bij V.V. Emst met poule A. Deze club bijt het spits af en is gastheer van het koningsnummer van het schoolvoetbal, de elftallen uit de groepen 7 en 8 trappen af om 13.30 uur.

Dezelfde dag spelen bij c.s.v. VIOS op sportcomplex De Kouwenaar de 2e teams of schaduwteams eveneens uit de groepen 7 en 8. Aanvang van dit toernooi is om 13.00 uur.

Een week later, op 11 april, speelt poule C in Vaassen. De mixteams uit de groepen 5 en 6 zijn dan te gast bij KCVO, aanvang van dit toernooi is 13.30 uur.

Op 18 april zijn de meisjes uit de groepen 7 en 8 aan de beurt. In poule D trappen zij af om 13.30 uur bij s.v. Vaassen. Dan slaan we i.v.m. vakantieweken en overige feestelijkheden een aantal weekjes over.

Op 16 mei spelen de meisjes uit de groepen 5 en 6 bij s.v. Wissel vanaf 13:30 uur.

Op woensdag 23 mei spelen de groepen 3 en 4 het toernooi in poule F bij v.v. Oene, aanvang 13.15 uur.

Tot slot speelt woensdag 30 mei poule G bij EZC ’84 te Epe. De allerkleinsten uit de groep 1 en 2 spelen hun poulewedstrijden vanaf 13:30 uur.

De winnaars van poule A, poule C en poule D en van alle basisscholen uit de omliggende gemeenten mogen op 16 mei aantreden voor de regiofinales voor zowel de jongens als de meisjes, de locatie is op moment van schrijven nog onbekend.

De regiofinales zijn de volgende stap naar het Nederlands Kampioenschap schoolvoetbal 2018. Mocht het slecht weer zijn op één van de speeldagen en de organisatie is genoodzaakt het toernooi af te gelasten, dan zet de organiserende vereniging zich maximaal in om het toernooi op een andere woensdagmiddag alsnog te laten plaatsvinden, u wordt hierover via de plaatselijke pers en de scholen zo snel mogelijk geïnformeerd.

Het kan dan ook niet anders of het toernooi zal opnieuw een daverend succes worden.