❄️❄️❄️UW KAT EN VRIESWEER❄️❄️❄️

door | feb 23, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Stukje geschreven door Linda Voorhorst van Dierenkliniek Epe – Centrum

Er komt strenge vorst aan.
Hier volgen wat tips om je kat de winter door
te helpen:

‘S NACHTS BINNENHOUDEN
Ook katten met een dikke wintervacht kunnen bij strenge vorst of langdurige blootstelling aan koude in gevaar komen. Houd het liefst bij strenge vorst dus ‘s nachts je kat binnen.
Komt je kat echt nooit binnen, maak dan een geïsoleerd winterhokje met stro of een lekkere dikke deken daarin om lekker tocht- en vochtvrij te kunnen slapen. Plaats dit hok niet op de grond maar op een verhoging.

DE JONKIES EN DE OUDJES
De jonkies en oudjes onder de katten kunnen slecht tegen temperatuursschommelingen en vorst. Houd deze katten binnen en laat de verwarming ‘s nachts aanstaan op een hogere temperatuur dan u gewend bent.

LET OP BIJ WEGRIJDEN🚗
Katten zoeken bij koude vaak bescherming in de wielkasten op de banden of onder de motorkap. Check dus de wielkasten en tik even op de motorkap bij het wegrijden.

DRINKWATER
Plastic bakjes zijn normaal niet te prefereren voor de kat daar de geur van het plastic niet geliefd is en de kat hierdoor minder kan gaan drinken. Metalen drinkbakjes hebben dit nadeel niet echter in de winter bevriest het water daarin juist sneller en ook kan de tong vastvriezen aan de rand van een metalen bakje. Dus geen metalen bakje zolang het vriest.

ANTIVRIES☠️
Katten vinden antivries erg lekker want het is lekker zoet. Antivries is echter zeer giftig voor katten (en honden). Het bevat het zeer toxische ethyleen-glycol. Inname is niet zelden fataal… Zorg ervoor dat antivriesmiddel niet bereikbaar is voor katten en let op wanneer je het gebruikt. Als er wat gemorst wordt, kan je kat het gaan oplikken.

Ik hoop u wat op weg te hebben geholpen met deze informatie. Heeft u vragen dan kan u altijd bellen met uw vragen naar de kliniek: 0578613121

Linda, dierenarts Dierenkliniek Epe-Centrum.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: