(Dit bericht wordt in de loop van de dag bijgewerkt)

Omroep Gelderland is vandaag neergestreken in Beemte Broekland voor het programma Zomer in Gelderland. Het programma gaat de komende tijd 15 verschillende plaatsen langs, om uiteindelijk de mooiste plaats van Gelderland te kiezen. Iedere plaats krijgt aan het begin van de dag een opdracht, die tijdens de live uitzending gepresenteerd moet worden. Vandaag is dit programma in Beemte Broekland aangekomen. Dat is in de buurt, dus help de mensen daar en kom vanavond ook naar Ons Huus voor de live uitzending van Omroep Gelderland.

Twitter: Gerard Kolkman

Het team van Beemte Broekland heeft zojuist hun opdracht ontvangen voor het programma Zomer in Gelderland van omroep Gelderland. Later deze dag zal er ook een live uitzending plaatst vinden. En laat dat dat nu gelijktijdig zijn met de start van het jaarlijkse oranje feest.

De opdracht is:
• Koninging Wilhelmina zit in de naar haar vernoemde kerk
• Ze wordt daar weggestuurd, omdat ze geen reserveerde plaats heeft
• Vervolgens loopt ze naar het Apeldoorns Kanaal
• Daar moet ze dan de sluis gaan schilderen
• Er moet een royaal iemand aanwezig zijn
• In het publiek wat bij de uitzending aanwezig is zien ze graag prinsen, prinsessen, kroontjes en Nederlandse vlaggetjes

 

Nu lijkt dat wel makkelijk voor elkaar te krijgen, maar de opnames vinden allemaal plaats bij het dorpshuis. Dus er moeten allerlei decor stukken gemaakt worden.

Nu kan het team van Beemte Broekland even lunchen, maar ook tijdens de lunch zullen er nog veel dingen geregeld moeten worden.

Inmiddels staat de podium wagen van de radio in Beemte Broekland bij Ons Huus. Om 13:00 uur gaan ze dan met een live uitzending op de radio beginnen. De radio uitzending is hier te beluisteren.

We hebben ook een paar foto’s ontvangen van Gerard Kolkman

Twitter: Gerard Kolkman

 

Twitter: Gerard Kolkman

 

Twitter: Gerard Kolkman

 

Twitter: Gerard Kolkman

Het publiek moet vanavond voor 18:00 uur aanwezig zijn bij dorpshuis Ons Huus, want dan wordt het aanwezige publiek geteld. Dus help mee en kom ook langs.