Welke sporter of sportteam verdient volgens ú de Sportprijs 2018? Wie heeft zich afgelopen jaar op een bijzondere manier ingezet voor maatschappelijke sportinitiatieven en verdient daarmee de ‘Heel Epe Beweegt-prijs’? U kunt vanaf vandaag inwoners van de gemeente Epe aanmelden voor deze aanmoedigingsprijs.

Topsportprestatie én maatschappelijk sportinitiatief

De Sportprijs is voor sporters en sportteams die in 2018 een sportieve topprestatie geleverd hebben. En de ‘Heel Epe Beweegt’-prijs gaat naar een maatschappelijke sportinitiatieven of personen die daaraan een bijzondere bijdrage hebben geleverd.

In het zonnetje

Beide prijzen brengen bijzondere sportprestaties of sportinitiatieven uit het afgelopen jaar onder de aandacht. Als aanmoediging om vooral door te gaan, vanwege de uitmuntende prestatie of omdat door dit initiatief zoveel andere mensen kunnen bewegen. De gemeente Epe wil haar waardering uitspreken naar hen.

Meld iemand aan!

U kunt een familielid, vriend of vriendin, klasgenoot, buurman of buurvrouw, sportmaatje of wie dan ook aanmelden voor één van beide prijzen. Uit alle aanmeldingen kiest de jury een aantal genomineerden. Nurija van Schoonhoven neemt als winnares van het afgelopen jaar dit jaar onder andere plaats in de jury. Aanmelden kan vanaf nu tot en met vrijdag 30 november 2018.

In december kunt u stemmen op uw favorieten. De Sportprijs en de ‘Heel Epe Beweegt-prijs’ worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie (op maandag 7 januari 2019)

Hoe werkt het?

  • Na de aanmeldperiode kiest de jury voor beide prijzen drie genomineerden.
  • Gedurende twee weken begin december (datum volgt) kunnen inwoners van de gemeente Epe stemmen op hun favoriete genomineerde.
  • Na de stemronde maakt uiteindelijk de jury de definitieve keuze voor de winnaars, waarbij de stem van het publiek voor 50% mee weegt in de beoordeling.
  • De genomineerden worden uitgenodigd voor de uitreiking tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 7 januari 2019. Daar wordt bekend gemaakt wie de Sportprijs en de ‘Heel Epe Beweegt’-prijs krijgen!

De jury

De jury voor dit jaar bestaat uit: Robert Scholten (wethouder Sport), Vincent Rotman (buurtsportcoach in Epe), Dick van der Veen (initiator Sportprijs), Siebren Groen (beleidsontwikkelaar sport gemeente Epe) en de winnares van afgelopen jaar, Nurija van Schoonhoven.

Wat moet ik doen?

Vanaf nu tot en met vrijdag 30 november 2018 kan iedereen een aanmelding voor één van de prijzen doen bij de voorzitter van de jury, wethouder Robert Scholten, via e-mail rajscholten@epe.nl. Alleen sportprestaties en initiatieven tussen 1 november 2017 en 1 november 2018 komen in aanmerking. Vermeld bij uw aanmelding:

  • de naam van de sporter (inclusief geboortedatum en woonadres)
  • het sportteam of sportinitiatief
  • voor welke prijs deze persoon volgens u in aanmerking komt
  • waarom een nominatie voor deze prijs op z’n plaats is
  • uw eigen contactgegevens.