Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden.

Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten!

‘Worldwide Candle Lighting’ is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen.

Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Op diverse locaties in Nederland en België wordt ook een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Wereldlichtjesdag is dit jaar op zondag 10 december en de dag waarop door de hele wereld om 19:00 uur plaatselijke tijd kaarsen worden aangestoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

In Deventer wordt Wereldlichtjesdag voor de tweede maal georganiseerd in de sfeervolle muziekkoepel Nering Bögel in het Worpplantsoen.

Programma:
18.30 uur: Inloop
18.45 uur: Begin ceremonie
19.00 uur: Aansteken kaarsen
19.15 uur: Einde ceremonie, elkaar ontmoeten. Er is koffie, thee en warme chocolademelk.

Aanmelden is niet nodig.

En er wordt melding gemaakt van een bijeenkomst in Natuurpark Berg en Bos in Apeldoorn.