Ondernemersvereniging Vaassen organiseert op vrijdagavond 5 oktober van 18:00 tot 21:00 uur weer de alom bekende Walk and wine tasting in het centrum van Vaassen.

Bij 24 winkeliers kan er wijn worden geproefd en vaak wordt daarbij een lekker hapje geserveerd.
Kaarten à € 10,00 worden vanaf woensdag 12 september verkocht bij OptiContact Luuk Vos, Heiwegen Herenmode, Bruna van de Kamp en Slijterij Kooijer. Er worden maximaal 300 deelnemerskaarten verkocht.

Vijf kunstenaars van KuVa haken hierop in door hun aanwezigheid op de Dorpsstraat tegenover Café Bar de Ruif. In Montmartre-sfeer werken zij aan hun creaties en vertellen daarbij met veel enthousiasme over hun hobby. Deze keer is er speciale aandacht voor het Raku pottenbakken.

Maxime van Amersfoort is met een houtskooltekening bezig in Pand 60 en Lammy Alons (Kunst in jezelf) is actief met speksteen. Ook laten twee carvers met accuzagen hun kunsten zien ter hoogte van La Poste aan de Dorpsstraat. Muzikale bijdragen komen van Shantykoor Kantje Boord, Tonny en Alberto (accordeon en viool) en de Muppet Stuf (duo met gitaar en bas). Zij zwerven al zingend en spelend door het Vaassense centrum. Het Vaassens Fanfare Corps heeft een vaste plek bij de Dorpskerk.

Deelnemers aan de walk and wine tasting kunnen voor 10 euro een kaart kopen. Met die kaart wandelen zij langs de 24 deelnemende winkeliers om wijn te proeven. Die wijnen uit Argentinië, Chili, Zuid-Afrika, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal zijn geselecteerd en uitgeleverd door Slijterij Kooijer en Aurelius Wijnen uit Vaassen.

Wijnglas inleveren
Met de deelnemerskaart kan bij de kraam voor Home Made by Van Triest een wijnglas worden gehaald. Wie dit glas en de deelnemerskaart voor 22:00 uur hier ook weer inlevert, ontvangt een consumptiemunt voor de Ruif. In de Ruif vindt om 22:00 uur ook de prijsuitreiking plaats.

Elke deelnemerskaart is een lot. Om in aanmerking te komen voor een van de drie prijzen, dient de deelnemer aanwezig te zijn. De eerste prijs is een fles wijn van 6 liter, de tweede prijs is een fles wijn van 3 liter en de derde prijs is een fles van wijn van 1,5 liter.

In de Ruif is er na de Walk and Wine tasting een afterparty met muziek verzorgd door een DJ.

De deelnemers aan de wijnproeverij zijn:
Stillewagt Koeltechniek, Heiwegen Herenmode, Slijterij Kooijer, Bij Anne, Naast Anne, EP Total Electronics, Keurslagerij Kroon, OptiContact Luuk Vos, Albert Heijn Vaassen, Juwelier optiek Meiling,
Bruna van de Kamp, Emma en Sam Kinderwinkel, Aurelius Wijnen, Slegers Natuursteen, Van Bussel Makelaars, IJssalon Rozeboom, Ligtenberg Makelaars, Fifty8, Ami Kappers Vaassen, Jumbo Hamer
Eethuis Eekterzicht, Bakkerij Hagen, Huiskes Mode en Home made by Van Triest

Prima samenwerking
De organisatie vertelt enthousiast over het organiseren van de Walk and wine tasting. Zij zijn blij met de onderlinge saamhorigheid van de deelnemende ondernemers.