Bron: Stentor

De vier mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Vaassenaar Samet Merzifonluoglu (25) blijven vast zitten. Dat is vanmorgen besloten door de meervoudige kamer van de rechtbank in Zutphen. Zondag was het precies een jaar geleden dat hij overleed.

In de nacht van 10 op 11 maart van 2017 werd Samet bij een carpoolplaats in Vaassen doodgeschoten.

De verdachten K. uit Heerde, F. uit Zwolle en K. en K. uit Leeuwarden zouden een ripdeal hebben beraamd op Merzifonluoglu en zijn handelspartner Ilyas M. (21) uit Apeldoorn. Het kwartet wilde geld en cocaïne van het duo stelen, stelt het Openbaar Ministerie.

In de pro-formazitting werd duidelijk dat de inhoudelijke behandeling van de zaak waarschijnlijk niet in juni zal zijn, zoals in de planning lag. Er moeten nog elf getuigen worden gehoord en er moet aanvullend onderzoek worden gedaan.

Afwezig

Alleen een verdachte uit Leeuwarden was aanwezig bij de zitting vanmorgen. De andere drie verdachten lieten de woordvoering aan hun advocaat over. Omdat er nog geen uitzicht is op een inhoudelijke behandeling pleitten alle advocaten voor vrijlating van hun cliënt. De verdachten zitten nagenoeg allemaal een jaar vast in afwachting van de inhoudelijke zitting.

Meer dan 25 mensen woonden de pro-formazitting bij. Dat waren voornamelijk nabestaanden van de Nederlands Turkse Samet Merzifonluoglu, waaronder zijn vader en moeder.

BRON: STENTOR