Update 17:00 uur Advies aan reizigers: zoek alternatief voor de trein

Als gevolg van de zware storm die over Nederland raasde hebben NS en ProRail vanochtend het treinverkeer gestaakt. De storm heeft veel schade aan spoor, bovenleidingen en stations veroorzaakt die hersteld moet worden, voordat er weer treinen kunnen rijden. Het gevolg is dat er vanavond hooguit enkele treinen kunnen rijden. Wij betreuren deze situatie zeer. We adviseren reizigers om te kijken naar alternatieven voor de trein om naar hun bestemming te reizen.

De informatie in de reisplanner is niet verder dan een half uur vooruit betrouwbaar. Reizigers moeten er rekening mee houden dat de nasleep van de storm ook morgen merkbaar zal zijn. NS adviseert reizigers de berichtgeving op NS.nl goed in de gaten te houden.

Update 14:50 uur Voorlopig geen treinverkeer na zware storm

Als gevolg van de zware storm die over Nederland raasde, heeft NS vanochtend het treinverkeer gestaakt. De storm heeft veel schade aan spoor en bovenleidingen veroorzaakt. Er zijn bomen en andere voorwerpen op het spoor terechtgekomen. Ook op verschillende stations is sprake van stormschade. Het treinverkeer ligt hierdoor voorlopig helemaal stil. Het is nu nog niet mogelijk om aan te geven waar en wanneer er treinen zullen rijden.

Op dit moment brengt ProRail in kaart waar en hoe ernstig de ontstane schade is en wat er moet gebeuren om deze te herstellen. Op basis hiervan wordt bekeken waar en vanaf wanneer er treinverkeer mogelijk is.

De informatie in de reisplanner is op dit moment niet up to date. Reizigers moeten er rekening mee houden dat het herstel ook na de storm enige tijd zal duren. NS adviseert reizigers de berichtgeving op NS.nl goed in de gaten te houden

Update: 18 januari 2018, 11.20 uur

Momenteel raast een storm met orkaankracht over ons land en zorgt voor veel schade aan het spoorwegnet en stations. NS en ProRail zijn hierdoor genoodzaakt de treindienst tot nader order te staken. Alleen de treinen van Arriva in Groningen en Limburg kunnen blijven rijden.

Houdt u er rekening mee dat door het grote aantal storingen herstel ook na de storm even kan duren en dat er nog beperkingen in het treinverkeer zullen zijn.