Waarom actie?

ALS is een zenuw-spierziekte waarbij steeds meer spieren uitvallen. Lopen, praten en slikken gaan steeds moeilijker  en uiteindelijk verliezen ook de ademhalingsspieren hun functie.

De gemiddelde overlevingstijd is 3 tot 5 jaar na de diagnose. Tot nu toe is er nog geen medicatie gevonden.

Remco Bomhof( 41 jaar) woont met zijn vrouw Annet Gerritsen-Bomhof in Vaassen en kreeg in mei 2014 de diagnose ALS te horen. Met respect en bewondering zien we hoe zij samen omgaan met de toenemende beperkingen en op positieve wijze blijven zoeken naar mogelijkheden.

Daarom komt Vaassen in actie om bekendheid te geven aan deze ziekte en om geld in te zamelen.

Een deel van het  geld  gaat naar de “Stichting ALS Nederland” ter ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

Het andere deel gaat naar “Stichting ALS op de weg”. Zij bieden hulpmiddelen voor mensen met ALS  die niet door de WMO of Zorgverzekering vergoed worden.

Vaassen komt in Actie voor mensen zoALS Remco, u ook ?

Welke acties ?  

Wandelen

We gaan wandelen in de prachtige bosrijke omgeving van Vaassen met aansluitend een feest.

Er zijn twee wandeltochten uitgezet: een korte route van 6 kilometer, deze is rolstoelvriendelijk en een lange route van 12 kilometer deze is niet rolstoelvriendelijk.

Het popkoor afslag 26 zal de wandelaars op muzikale wijze binnenhalen.

Er kunnen  bloemen gekocht worden om de wandelaars te bedanken voor de prestatie die ze geleverd hebben bij de start en finish. De  opbrengst hiervan gaat uiteraard naar de Stichting ALS Nederland.

Feesten 

We gaan feesten en swingen op muziek van twee livebands;  “Boekanier”  en “Mama’s Mojo”. De toegang is gratis, de opbrengst van de verkoop van eten en drinken gaat naar de Stichting ALS.

Waar?

De start en finish van de wandeltochten zijn bij het Hippisch Centrum Vaassen aan de Laan van Fasna/Poelweg.

Ook het feest is op deze locatie in de manege van de vereniging de Cannenburgh.

Wanneer?

Zaterdag 30 september,

Start van de wandelingen tussen 14:30 en 15:30 uur

Het feest en de bands beginnen aansluitend om 18.00 uur

Meedoen?

Zowel de wandeltochten als het feest zijn voor jong en oud.

Inschrijven wandeltochten via de website: https://vaasseninactietegenals.alsacties.nl

Inschrijfkosten van een wandeltocht:

-Volwassenen  € 10.00  per persoon.

-Kinderen tot 12 jaar € 5.00 per kind.

Toegang feest: gratis

Nog meer acties ?

Wil je zelf een actie bedenken om meer geld te kunnen doneren dan is dit natuurlijk zeer welkom. Via de website kun je een persoonlijke actiepagina maken om geld in te zamelen. Hier bij is te denken aan sponsoring of bijvoorbeeld via inzamelen van het statiegeld van lege flessen. Alles is mogelijk.

Wij nodigen hierbij de scholen uit om een leuke actie of uitdaging voor de kinderen te bedenken en mee te doen met Vaassen in Actie.

De persoon of het team die het hoogste bedrag bijeenbrengt of het origineelste idee heeft uitgevoerd voor een actie wordt beloond met bloemen. Zij worden tijdens de feest avond op het podium uitgenodigd om de bloemen in ontvangst te nemen.

Tot slot

Wij willen er vooral een gezellige dag van maken en het zou leuk zijn u te mogen verwelkomen op zaterdag 30 september 2017.

We hopen deze dag een groot bedrag bij elkaar te krijgen voor onderzoek naar ALS om deze slopende ziekte de wereld uit te helpen!!!