Thanks Giving is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada waarop dank wordt gezegd. In de Verenigde Staten wordt deze dag gevierd op de vierde donderdag in november. Voor 2017 is dit dus 23 november.

Nederland is dol op Amerikaanse feestdagen. Halloween, Valentijnsdag en de kerstman met zijn ronde buik en vliegende arrenslee: stuk voor stuk Amerikaanse gebruiken die ook in Nederland volledig ingeburgerd zijn.
Is het een kwestie van tijd voordat Nederlanders ook massaal aan de kalkoen zitten? Het zou zo maar kunnen! De redactie van Vaassen Actief weet dat er Nederlanders zijn die deze traditie al hebben overgenomen.

Thanksgiving is dus een Amerikaanse feestdag/familiedag.  Tegenwoordig staat het vooral in het teken van lekker eten.

Het is een traditie om kalkoen te eten op Thanksgiving en daarom wordt het ook wel Turkey Day genoemd. Naast de kalkoen worden er bijgerechten als aardappelpuree, zoete aardappels, sperziebonen en cranberry’s geserveerd. Het nagerecht bestaat veelal uit pecan pieen pumpkin pie. ’

s Middags kijken de meeste mensen traditiegetrouw naar American Football.

Black Friday

De meeste mensen krijgen in Amerika vrij van hun werkgever en ook de vrijdag na Thanksgiving.
Hierdoor ontstaat er een lang weekend van donderdag tot en met zondag.
De meeste mensen reizen dan ook een heel eind om met elkaar Thanksgiving te vieren.

De dag na Thanksgiving staat bekend als Black Friday. Black Friday staat geheel in het teken van shoppen! Deze dag geldt namelijk als het startsein voor de kerstinkopen. Dit is vaak de drukste dag van het jaar voor de winkeliers.

De meeste winkels gooien hun deuren al zeer vroeg in de ochtend open, soms zelfs al om 4 uur ’s nachts! Het voordeel van shoppen tijdens Black Friday is dat winkels vaak hun hele assortiment in de uitverkoop gooien. Zo kun je dure producten tegen een spotprijs kopen of worden er nieuwe producten gelanceerd speciaal voor de feestdagen tegen een sterk gereduceerde prijs. Deze dag wordt Black Friday genoemd vanwege de drukte in en rondom de winkels, alhoewel er ook andere verhalen de ronde doen.

Ondernemersvereniging Vaassen organiseert ook een “Black Friday”!

Op vrijdag 24 november kan winkelend Vaassen genieten van de beste kortingen en aanbiedingen.

Een aantal winkels in Vaassen hebben dan ook knettergekke aanbiedingen!

Donderdagmiddag worden de aanbiedingen bekend gemaakt! Dus houdt de pagina van Ondernemersvereniging Vaassen goed in de gaten!