Met regelmaat delen wij oproepen van gevonden en vermiste huisdieren in Vaassen en omgeving. Zo ook afgelopen week. Toevallig was de gevonden kat van afgelopen week gevonden in de straat van twee van onze teamleden van Vaassen Actief. Teamlid @DesireLukkassen trok zich het leed van dit katje aan en besloot alles op alle te zetten om het katje te vangen.

De kat verschool zich in de compostbak van de buurman. Hier sliep hij met regelmaat. De oproep op ons facebookaccount leverde niets op. Wel werd duidelijk onder het bericht, dat iedereen vond dat het katje snel naar binnen moest, gezien de kou en sneeuw. Dat vond Desire ook.

Het achterlaten van voer werd erg gewaardeerd door de kat. Hij bleef in de buurt. Tot eindelijk op zaterdagochtend de kat werd gevangen. Maar dan? Het was een optie om de dierenambulance te bellen. Zij zouden zijn chip uitlezen en zorgen voor een warm onderkomen. Desiré heeft goede contacten met Yvette van Veldhuijsen van @stichtingAlert in Wenum. Een stichting die zich inzet voor dieren in nood. Hoge nood, maar ook minder hoge nood.

Het contact met Yvette van Veldhuijsen van Stichting Alert was dan ook snel gelegd. Eerder die week bood zij aan om een vangkooi te plaatsen, zodat het beestje daar in zou lopen. Maar dat bleek dus uiteindelijk niet nodig. Toen het katje gevangen was, heeft Desiré gebeld met Yvette. Yvette bood aan om het katje op te halen en te zoeken naar een geschikt thuis. En zo geschiedde.

Desiré en Yvette zijn samen naar de Dierenartsenpraktijk in Epe gegaan, waar het katje (bleek toen eigenlijk pas een katje te zijn) werd nagekeken, er werd tevergeefs gezocht naar een chip en er is bloedonderzoek gedaan. Het katje kreeg een naam, Harrie. Harrie is een wild katje en nog maar 8 maanden oud plus 1,4 kg. Om te zorgen dat er niet meer Harrie’s komen, is hij direct bij de dierenartsenpraktijk gecastreerd.

Al met al een hele bewogen dag voor Harrie. Van een zwervend bestaan, naar een warm huis met genoeg eten en drinken. Dit allemaal dankzij Desiré maar vooral dankzij Yvette van @StichtingAlert. Zonder haar hulp was Harrie niet zo goed terecht gekomen. Nu van daaruit op zoek naar een forever home! Deze stichting doet dit belangeloos, maar natuurlijk komen de kosten van dit dierenartsbezoek wel op hun bordje. Om deze reden doen wij graag hier een oproep.

Stichting Alert is een stichting die zich inzet voor mens en dier, zoals je hier hebt kunnen lezen doen zij dit ook met succes. Daarnaast helpen zij mensen, die door wat voor oorzaak dan ook niet in het reguliere arbeidsproces mee kunnen doen. Ook hun steun is van grote waarde.

Een stichting is afhankelijk van steun, steun op het gebied van hulp met de dieren en hulp op het gebied van financiën. Zij zoeken daarom voortdurend vrijwilligers. Ook kunnen zij jouw financiële steun goed gebruiken.

Dus ben jij gek met én op dieren en heb je zin om in je vrije tijd deze stichting te helpen? Neem dan contact op met Yvette van Veldhuijsen via mailadres info@stichtingalert.nl of telefoonnummer (06) 81628076. Wil jij de stichting een financieel steuntje in de rug geven, dan is dit meer dan welkom. Het rekeningnummer is IBAN NL47INGB0005431174. En alle kleine beetjes helpen!

Wil je weten wat Stichting Alert nog meer allemaal doet? Of wil je eerst meer weten voordat je je hulp aanbiedt, kijk dan eens op de website: stichtingalert.nl
Yvette, namens Harrie, super bedankt voor je hulp!