De genomineerden voor de Sportprijs en de ‘Heel Epe Beweegt’-prijs 2018 zijn bekend gemaakt door de gemeente Epe. De aanmoedigingsprijzen voor sportieve topsportprestaties en maatschappelijke sportinitiatieven of mensen die daaraan een bijzondere bijdrage leveren. Tot en met 28 december kan je stemmen op jouw favoriet.

De genomineerden zijn…

Sportprijs 2018

Roberto van Goor

Roberto is 46 jaar en schaatst bij DSO-Epe. In januari 2018 deed hij mee aan het WK allround masters op de open ijsbaan in Baselga di Pine en Italië. In zijn categorie 45-50 jaar werd hij wereldkampioen allround. En dat onder zware omstandigheden (harde wind). Een geweldige prestatie tijdens zijn eerste WK!

 

Elmi Roelofsen
Elmi Roelofsen is 28 jaar en zwemt al twintig jaar bij Zwemvereniging Vaassen (ZVV). Ze heeft al veel sportieve prestaties neergezet. Als ‘master’ startte zij in de leeftijdscategorie 25-29 jaar op de korte baan in Terneuzen en op de lange baan in Den Haag. Zij nam twee zilveren medailles mee naar huis, beide voor de 50 meter rugslag en een bronzen medaille op de 100 meter vrije slag. Op de lange baan werd zij Nederlands kampioen op het koninginnennummer 100 meter vrije slag. Ook doet Elmi fanatiek mee in het waterpoloteam. Op een leeftijd waarop anderen het sporten op een lager pitje zetten, weet Elmi te pieken!

Jamano Kertokarijo
Jamano is pas 12 jaar en doet aan kickboxen. In februari 2018 nam hij namens sportschool Budo-Blok Kickboxing in Vaassen deel aan de wedstrijden om het Europees kampioenschap. In de jeugdklasse tot 40 kilogram won hij! Jamano nam hierdoor, naast een certificaat voor de winnaar, ook een reusachtige Europese beker mee naar huis! Jamano kan een heel grote kickbokser worden en traint nu volop voor het WK!

 

‘Heel Epe Beweegt-prijs’ 2018

Janny Thomassen
Janny is leerkracht in de onderbouw van basisschool de Sprenge in Vaassen. Ze verzorgt een dag in de week gymlessen voor alle kinderen, organiseert alle sportactiviteiten en regelt gastlessen. Na schooltijd enthousiasmeert ze kinderen en ouders om mee te doen aan buitenschoolse sportactiviteiten. Ze organiseert peutergym, de Sprenge-trailrun (samen met de buurtsportcoaches) en introduceerde de daily-mile op school. Janny is de grote motor achter alle sportactiviteiten en het grote voorbeeld ‘gezonde voeding, gezond gedrag’ op de school!

Steven Geerts
Steven Geerts is een sociaal betrokken persoon die zich sportief inzet om geld te verzamelen voor het goede doel. Daarbij probeert hij zoveel mogelijk mensen te betrekken in zijn prestaties door middel van de platforms Facebook en Buurtmaken.nl. Hij liep de Nijmeegse vierdaagse voor Kenia. Volgend jaar doet hij mee aan Epe Fietst voor Water 2019. Een fietssponsortocht waarmee geld wordt ingezameld voor uitbreiding van het waterproject in Maai Mahiu, Kenya. Een project van Stichting Kenya Kinderen in samenwerking met ICS.

Epe On Ice
Dit jaar vindt de twaalfde editie van Epe On Ice plaats. Jaarlijks trekt het zo’n 10.000 bezoekers waaronder 2.500 basisschoolleerlingen. Het evenement, dat mede mogelijk wordt gemaakt door ruim 100 vrijwilligers en diverse sponsoren, is niet meer weg te denken uit de gemeente Epe.

Hoe kan je stemmen?
U kunt vanaf nu tot en met 28 december stemmen via de knoppen onderaan dit bericht. Jouw keuze zal voor 50% meetellen in de uiteindelijke keuze voor de winnaar. De overige 50% wordt bepaald door de jury, met daarin onder andere Nurija van Schoonhoven, winnares van vorig jaar. De prijzen worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Epe op maandag 7 januari 2019.

Over beide prijzen
Beide prijzen brengen bijzondere sportprestaties of sportinitiatieven uit het afgelopen jaar onder de aandacht. Als aanmoediging om vooral door te gaan, vanwege de uitmuntende prestatie of omdat zoveel andere mensen kunnen bewegen door dit initiatief. De gemeente Epe spreekt met deze prijzen haar waardering uit.

Klik hier om jouw stem uit te  brengen voor de Sportprijs

Klik hier om jouw stem uit te brengen voor de Heel Epe Beweegt-prijs

• De genomineerden voor de Sportprijs en de ‘Heel Epe Beweegt’-prijs 2018 zijn bekend.
• Je kunt tot en met 28 december stemmen op jouw favoriet.
• De stemmen zullen voor 50% meetellen in de uiteindelijke keuze voor de winnaar. De overige 50% wordt bepaald door de jury, met daarin onder andere Nurija van Schoonhoven, winnares van vorig jaar.
• De prijzen worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Epe op maandag 7 januari 2019.