Het tweede weekend in januari staat bij de v.v. Emst jaarlijks in het teken van het Snerttoernooi waarbij het 2 dagen groot feest is op sportpark ’t Hanendarp in Emst. Weer een mooi voorbeeld dat voetbal en gezelligheid bij de v.v. Emst hand in hand gaan. Zo ook dit jaar en wel in het afgelopen weekend.

De zaterdag was weer voor al onze jeugdteams. De teams speelden in de ochtend 7 tegen 7 voetbal op een half veld. Tussen de middag waren er oud Hollandse spelletjes in de kantine waar ook alle teams aan deelnamen. .

Tussen het ochtend- en middagprogramma was er voor iedereen een lekkere kop snert of iets anders.

In de middag stond de traditionele playbackshow op het programma. Wat een spektakel in de bomvolle kantine. Elk jeugdteam had er veel tijd ingeschoten en werk van gemaakt. Elke act was stuk voor stuk fantastisch. In de zaal werd zelfs geroepen dat er geen winnaar moest komen want alle teams waren erg goed. Uiteindelijk riep de jury v.v, Emst JO13-1 als winnaar van deze playbackshow uit. Een groot compliment was er na afloop voor alle deelnemers die er samen met hun ouders super veel werk van gemaakt hadden. De foto’s staan inmiddels op www.vvemst.nl  en binnenkort zullen er ook nog een aantal filmpjes volgen.

Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar van de playbackshow had de organisatie vv Emst JO11-1 al uitgeroepen als algeheel winnaar van het Snerttoernooi vv Emst jeugd 2019.

Zij hadden alle spelonderdelen het best afgewerkt.

Deze 2 teams gingen er met de grote Snertpannen vandoor maar voor alle deelnemers was er een mooie kleine beker gevuld met snoep. Zo was eigenlijk iedereen deze dag winnaar.

Na deze prijsuitreikingen had de organisatie nog een verrassing in petto voor de v.v. Emst jeugd. Speciaal voor hen was er een optreden van een zanger die de kantine op z’n kop wist te zetten. Een schot in de roos en pas na zessen werd het weer rustig op sportpark ’t Hanendarp in Emst.

Op de zondag mochten maar liefst 10 teams deelnemen aan het Snerttoernooi v.v. Emst 2019 voor de volwassenen. Naast 8 teams van de v.v. Emst deed er ook een team van Cafe Restaurant de Emsterie en de Oranjevereniging Emst mee.

Wederom werd de dag gestart met 7 tegen 7 voetbal op een half veld maar tegelijkertijd mochten de andere leden van de teams klaverjassen en darten. Helaas was het tijdens het voetballen regenachtig maar dat drukte de pret zeker niet.

Tussen de middag was er naast de gebruikelijk kop snert ook tijd voor 2 oud Hollandse spelletjes. Elk team moest een deelnemer verzorgen die op het podium kleedje ging schuiten en als 2e spel was een een boterneuswatterschijfspel. Wederom 2 hilarisch spellen waar allen teams aan mee deden en dit tot groot vermaak van alle aanwezigen.

Vanaf 13:30 uur barstte het feest in het clubhuis los tijdens de playbackshow. Ook hier werd weer duidelijk dat de verschillende teams de afgelopen weken erg veel tijd en energie in hun act hadden gestoken en hierdoor was het niveau dit jaar erg hoog. Wederom een moeilijke opgave voor de jury om een winnaar te bepalen. Na de laatste optredens werden een aantal organisatoren die dit Snerttoernooi al jaren perfect tot in de puntjes regelen in het zonnetje gezet en bedankt voor het mooie vrijwilligerswerk voor onze club.

En zo rond 17:15 uur werden de prijzen uitgereikt. Onze v.v. Enst 2 elftal werd de grote winnaar van de playbackshow met een perfecte ‘Volendamse’ act/show. Vv Emst 7 tegen 7 35+ werd de grote algehele winnaar van de 2e dag van het Snerttoernooi v.v, Emst 2019. Zij behaalden bij alle spelonderdelen gemiddeld de beste resultaten.

 

Na de prijsuitreikingen was er een spetterend optreden van een zanger en bleef het nog tot laat erg gezellig op sportpark ’t Hanendarp in Emst.

 

Kijk op www.vvemst.nl voor de foto’s van deze 2 dagen Snerttoernooi vv Emst 2019.