Scouting Maarten van Rossum houdt op zaterdag 29 september voor de eerste keer de MVR outdoor dag: ‘A day in the woods’. Dat is een evenement waarop outdoor-activiteiten centraal staan met verschillende manieren voor kinderen om zich te vermaken en diverse workshops voor de oudere jeugd vanaf zestien jaar.

 

Iedereen is op 29 september vanaf half tien ’s ochtends welkom op het ‘Hartstra-oord’ aan de Elspterweg 59 in Vaassen. Dat kan gewoon om een kijkje te nemen, maar ook om deel te nemen aan de kinderactiviteiten of één van de workshops. Zo kunnen kinderen vanaf 10.00 uur meedoen met bijvoorbeeld: klimmen, vuur maken en het doen van een challenge. Er zijn activiteiten voor de leeftijdscategorieën ingedeeld van vijf tot zeven jaar, van zeven tot tot tien jaar en van tien tot vijftien jaar. Tijdens de dag wordt er voor eten en drinken gezorgd en zijn er in de genoemde categorieën leuke prijzen te winnen.

Voor de oudere jeugd vanaf zestien jaar zijn er drie workshops. Van 10.00 – 11.30 uur: lepel snijden uit hout, waarbij de enthousiastelingen met speciale messen aan de slag gaan om uit het juiste hout lepels te snijden. Tegelijkertijd houdt Scouting Maarten van Rossum koken op open vuur. Mensen krijgen de kans om op een open vuur eten te maken, wat de aanwezigen daarna natuurlijk proeven. Van één tot drie uur ’s middag wordt dat gevolgd door pizza uit een grondoffensief. Dan leren de belangstellenden hoe ze de lekkerste pizza’s bakken in een ingegraven tonnetje.

Voor kinderen tot zestien jaar vraagt Scouting Maarten van Rossum een bijdrage van vijf euro per kind en voor de workshops ligt dat op € 5,00 per workshop. Om ongeveer te weten op hoeveel mensen ze kunnen rekenen, vraagt de organisatie aan geïnteresseerden om zich vooraf aan te melden bij: Felice (whatsapp 06-31799225 of mail naar felicevanamersfoort@hotmail.com)