Zaanse zomerse bietensalade
Porties
6
Porties
6
Instructies
  1. Schil en kook de vastkokende aardappels met wat zout En laat ze afkoelen. Snijdt ze vervolgens in blokjes.
  2. Kook 500 gram bietjes gaar of kies voor voorgegaarde bieten. snijdt ook deze in blokjes en voeg bij de in blokjes gesneden aardappels
  3. bak 300 gram spekblokjes uit en laat dit afkoelen en voeg bij de aardappelen en bietjes
  4. kook de 8 eieren hard laat ze afkoelen en snipper er 5 van bij de aardappelen en bietjes
  5. snipper een ui en doet dit bij de aadappelen en bietjes
  6. snijd de augurken in blokjes en voeg tevens bij de aardappelen en bietjes.
  7. Schep alles heel goed door elkaar en voeg op het laatst de mayonaise toe (naar smaak) en wat zout en peper en e.v. maggi aromat.
  8. Serveer de koude bietensalade met plakjes ei van de overige hard gekookt eiren op een volkoren hard bolletje, of op stokbrood of gewoon zo zonder brood.