shepherd’s pie
Porties
4personen
Porties
4personen
Instructies
  1. Snij alle groenten en uien . Verwarm in tussen de oven voor op 190 graden.
  2. Zet een pan met 1 liter water op, met een snufje zout, 3 plakjes cheddar kaas en het gesnipperde sjalotje en op een laag vuur. (Heel langzaam aan de kook brengen)
  3. Doe in een wok een scheut olijfolie en bak de gesneden ui aan tot ze goudgeel zijn
  4. Voeg het gehakt toe en ook, zout, peper, laurierblaadjes en de tijm en bak dit rul en bruin. (Het laurierblad begint direct al de smaak af te geven)
  5. Maak ondertussen 500 ml bouillon klaar.
  6. Voeg vervolgens aan het gehakt de gesneden wortelen en bleekselderij toe en laat dit 2 a 3 minuten mee bakken.
  7. dan mag ook de tomatenpuree, mais, worcestershire sauce en de doperwten erbij. Even 2 a 3 minuten mee bakken.
  8. Strooi de eetlepels bloem over de groente/gehakt mengsel en voeg de bouillon toe. Dit ook onder af en toe roeren een paar minuten laten pruttelen.
  9. Vet ondertussen de ovenschaal in en maak de puree klaar door de zakjes uit het pak toe te voegen aan het water met de cheddar die gesmolten is en de ui en doe dit met een garde. Maak de puree zo dik dat hij wel nog verdeeld kan worden over de groente/vleesschotel. Roer als laatste de roomboter of room door de puree.
  10. Haal de laurierblaadjes uit de groente en ook e.v. het takje tijm. Doe de groente in de ovenschaal en bedek deze met de aardappelpuree. Als laatste wat geraspte kaas over de schotel verdelen.
  11. Plaats de schaal in de oven en bak deze af in ongeveer 20 minuten. Als de kaas bovenop mooi goudbruin is dan is de Pie klaar.